Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
8. 5. 2015,
10.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Rafael Nadal Grigor Dimitrov

Petek, 8. 5. 2015, 10.12

8 let

Rafael Nadal je zadovoljen že z majhnimi stvarmi

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Rafael Nadal se je na turnirju v Madridu uvrstil v četrtfinale, kjer se bo pomeril z Bolgarom Grigorjem Dimitrovom. Spremljevalec Marije Šarapove bo vse prej kot lahek zalogaj.

Rafael Nadala se je skozi osmino finala sprehodil, potem ko je brez večjih težav odpravil Italijana Simoneja Bollelija. Njegov naslednji nasprotnik je Grigor Dimitrov, ki velja za zelo trdega nasprotnika, čeprav proti Nadalu še ni nikoli zmagal. Do zdaj sta se pomerila petkrat, nazadnje lani v Rimu, ko mu je Nadal prepustil vsega štiri igre. Kljub temu kralj peska pričakuje zelo težek dvoboj.

"Pri njemu me vse skrbi. Dobro servira, ima dober bekhend in forhend, prav tako se zelo dobro giblje po igrišču. Gre za vsestranskega igralca. Če ga bom želel premagati, bom moral igrati res na visoki ravni. Mislim, da je imel v tem tednu bolj zahtevne dvoboje, kar je prednost zanj. Bomo videli, kaj se bo zgodilo. Na dvoboj se bom dobro pripravil in poskušal uživati," je uvodoma povedal Rafa, ki je priznal, da se na igrišču iz dneva v dan bolje počuti.

Moji trenutni cilji so kratkoročni

Španec je imel lani precej težav s poškodbami, njegova vrnitev na igrišče pa ni bila po pričakovanjih njegovih navijačev, saj se je moral nekajkrat zelo kmalu posloviti s turnirja. Nadal je večkrat poudaril, da je težava v psihološki pripravi oziroma njegovi samozavesti. Verjame, da se bo ta slej ali prej vrnila in da bo lahko kmalu kazal prave igre.

Devetkratnega zmagovalca OP Francije so na novinarski konferenci vprašali ali pričakuje, da bo v Rimu in Parizu že v svoji najboljši formi. "Nikoli nisem česa takšnega rekel. Ne vem, če bom v Rimu ali Roland Garrosu v najboljši formi. Pojma nimam, kaj se bo zgodilo v bližnji prihodnosti. Moji trenutni cilji so kratkoročni. Razmišljam o manjših ciljih in zadovoljen sem že z majhnimi stvarmi," je povedal 28-letni teniški igralec, ki je v Madridu že štirikrat zmagal, nazadnje lani, ko je v finalu dvoboj predal Kei Nišikori.

Ne spreglejte