Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
15. 5. 2017,
12.26

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

Madrid Rafael Nadal

Ponedeljek, 15. 5. 2017, 12.26

6 let, 6 mesecev

Rafael Nadal: Če čudno hodim, še ne pomeni, da sem poškodovan

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
Rafael Nadal | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Petnajst zmag in nič porazov. To je letošnja statistika Rafaela Nadala, ki je v nedeljo v Madridu zmagal na turnirju serije masters. "Malo sem utrujen, saj sem star 31 let," je nekoliko potarnal Španec po zmagi v Madridu.

Čeprav je Rafael Nadal od napornega ritma v zadnjih tednih že precej utrujen, pa je v isti sapi potrdil, da bo igral tudi na turnirju serije masters v Madridu. V zadnjih štirih tednih je Rafa igral 15 dvobojev in uspel zmagati tri turnirje zapored. To pa je na njem pustilo nekaj posledic.

Zaveda se, da je star že 31 let

"Logično je, da po napornem tednu, ko sem igral veliko dvobojev in sem na igrišču preživel veliko časa, da me vse boli in da sem nekoliko utrujen. Če  čudno hodim, še ne pomeni, da sem poškodovan. Boli me vse, saj sem star 31 let. To je vse," je po dvoboju povedal Nadal, ki je še 30. zmagal turnir serije masters in se na vrhu lestvice izenačil z Novakom Đokovićem.

Rafael Nadal | Foto: Reuters Foto: Reuters

Znova uživa na igrišču

Po zmagi so ga na novinarski konferenci vprašali, ali je morda razmišljal, da bi odpovedal turnir v Rimu. Majorčan je priznal, da je težko sprejeti takšne odločitve. Lani, ko je imel težave z zapestjem, je priznal, da je storil napako, ko je prišel v Rim.  "Če ne bom šel v Italijo, to še ni garancija, da bom na OP Francije v pravi formi. Ne glede na to, kako se odločiš, ne glede na to, kaj boš naredil … Sam poskušam iti iz dneva v dan. Nimam nobenih težav in nobenih poškodb. To je zelo pomembno na turnirjih na pesku. Igram z velikim užitkom. Kar se mi zdi ta trenutek logično, je, da grem v Rim in dam vse od sebe. Po tem si bom vzel nekaj časa za počitek."

rafael nadal madrid | Foto: Reuters Foto: Reuters

Kaj takšnega še sam ni pričakoval

Za Nadalom je izredna serija rezultatov, ki jih niti sam ni pričakoval. "Grem po svoji poti in stvari se dogajajo. Stvari poskušam narediti čim bolje. Zavedam se, da če sem zdrav, lahko igram dober tenis in dosežem svoje cilje. Grem iz turnirja v turnir in ne razmišljam prav veliko. Poskušam ostati osredotočen. Ne razmišljam o lestvici ali čem podobnem. Decembra in januarja nisem pričakoval, da bom igral slabo, ker sem vedel, da sem v pripravljalnem obdobju dobro delal. Pričakoval sem, da bom dobro igral. Stvari so se izšle in tega sem zelo vesel," je še povedal Nadal, ki je s tem tednom na lestvici ATP skočil na četrto mesto in prehitel Rogerja Federeja.

Nadal je v prvem krogu Rima prost, v drugem krogu pa ga čaka zmagovalec dvoboja med Špancem Nicolasom Almagrom in Italijanom Andreasom Seppijem.

Ne spreglejte