Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
19. 1. 2014,
15.01

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

OP Avstralije Marija Šarapova WTA Viktorija Azarenka

Nedelja, 19. 1. 2014, 15.01

7 let, 12 mesecev

Radwanska gladko v četrtfinale, Šarapova se je že poslovila

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Med dekleti so v noči na ponedeljek potekali še preostali dvoboji osmine finala. Od OP Avstralije se je poslovila 3. nosilka Marija Šarapova, potem ko je bila od nje boljša Dominika Cibulkova.

Ruska teniška igralka Marija Šarapova se je tokrat pomerila s Slovakinjo Dominiko Cibulkovo, ki je postavljena kot 20. nosilka turnirja in do zdaj s svojimi nasprotnicami ni imela večjega dela, saj je vse dvoboje dobila po dveh nizih. Tokrat je bila nekoliko presenetljivo boljša 24-letna Slovakinja, ki je Šarapovo odpravila v treh nizih. Šarapova in Cibulkova sta se do zdaj pomerili šestkrat, trikrat je zmagala Rusinja, tri dvoboje pa je dobila Cibulkova. Šarapova je dobila prvi niz, potem pa je imela Rusinja nekaj težav s poškodbo, saj je klicala zdravniško pomoč. Po zadnjih podatkih naj bi imela bolečine v kolkih. "Če veliko časa preživiš na igrišču, so tovrstne bolečine nekako pričakovane in moraš igrati z njimi. Na tem turnirju nisem igrala svojega najboljšega tenisa, vendar se mi je v zadnjih dveh krogih nekako uspelo prebiti naprej. Danes sem znova poskusila, vendar je bila Cibulkova predobra," je na novinarski konferenci povedala Šarapova, za katero je OP Avstralije šele drugi turnir po poškodbi.

Šarapova: Lahko sem srečna, da sem lahko sploh igrala v Melbournu

Rusinja v zadnjih mesecih ni igrala veliko tenisa, saj ji poškodba tega ni dovoljevala. "Mislim, da je zame že uspeh, da sem se vrnila na teniška igrišča in da sem zdrava. To je trenutno najbolj pomembno. Moram biti pozitivna glede na to, do kam se prišla v zadnjih štirih, petih mesecih. V zadnjih šestih mesecih nisem igrala veliko tenisa," je dodala 26-letna igralka, ki se zaveda, da se tako malo treninga ne moreš priti prav visoko.

"Vsekakor bi morala pred prvim turnirjem za grand slam več igrati, vendar sem imela možnost zaigrati na OP Avstralije. Zavedam se, da sem lahko srečna, da sem lahko sploh igrala v Melbournu."

Za njima sta na osrednje igrišče stopili Viktorija Azarenka, ki za zdaj uspešno lovi tretjo zaporedno lovoriko na OP Avstralije, in Američanka Sloane Stephens. Belorusinja tudi v osmini finala ni imela večjih težav, saj je Američanko gladko odpravila v dveh nizih in se zasluženo uvrstila v četrtfinale.

Druga srbska predstavnica Jelena Janković je moči merila z Romunko Simono Halep. Na koncu je bila po treh nizih boljša Romunka, ki je postavljena kot 11. nosilaka turnirja. Uvrstitev v četrtfinale je za Simono Halep največ dosežek na turnirjih za grand slam. V četrtfinalu jo čaka Dominika Cibulkova.

Zlahka se je v četrtfinale uvrstila Agnieszka Radwanska ki je v dveh nizih odpravila Garbine Muguruza iz Španije. Poljakinja je za zmago porabila 1 uro in 19 minut in se bo v naslednjem krogu pomerila z Viktorijo Azarenko.

Srebotnikova uspešna v mešanih dvojicah

Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik je bila uspešna v mešanih dvojcah, kjer igra skupaj z indijskim igralcem Rohanom Bopannom. V 2. krogu sta bila po dveh nizih boljša od avstralske dvojice Ashleigh Barty in John Peers.

Ne spreglejte