Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
3. 11. 2018,
11.28

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

Natisni članek

Novak Đoković Roger Federer teniški globus ATP

Sobota, 3. 11. 2018, 11.28

5 let, 5 mesecev

Pariz, Novak Đoković - Roger Federer

Računal je, da bo kmalu izgubil, zdaj ga čaka Đoković

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14
Novak Đokovič, Roger Federer | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

V soboto zvečer bodo na svoj račun prišli ljubitelji tenisa. Šele drugič v 33 mesecih se bosta med seboj pomerila Novak Đoković in Roger Federer. V dvoboju, ki bo njun že 48., si lahko obetamo atomski tenis. Dvoboj bo na sporedu ob 16.30.

Roger Federer je v svoji 20-letni karieri do zdaj odigral natanko 1.435 dvobojev, nasproti pa mu je stalo 328 različnih nasprotnikov. A tolikokrat, kot mu je nasproti stal Novak Đoković, mu ni še nihče. Srb in Švicar sta se do zdaj pomerila 47-krat. Nazadnje sta igrala avgusta letos, ko je bil v finalu Cincinnatija boljši Đoković. Pred tem sta nazadnje igrala leta 2016 na OP Avstralije. Medsebojni izid je 25:22 za 31-letnega Beograjčana.

Novak Đoković
Sportal Izjemen obračun po pravi drami Đokoviću

Federer pa je le še dve zmagi oddaljen od tega, da osvoji že svoj 100. turnir serije ATP.  | Foto: Gulliver/Getty Images Federer pa je le še dve zmagi oddaljen od tega, da osvoji že svoj 100. turnir serije ATP. Foto: Gulliver/Getty Images Bo Federer dosegel stotico?

Ne glede na današnji rezultat bo Novak Đoković prihodnji teden nova številka ena svetovnega tenisa. Če bo v Parizu premagal Federerja, bo Švicar izpadel iz boja za končno prvo mesto. V igri za številko eno pa bosta ostala le še Đoković in Nadal. Srbski zvezdnik je le še dve zmagi oddaljen od tega, da se z Nadalom izenači v zmagah na turnirjih serije masters (33), Federer pa je le še dve zmagi oddaljen od tega, da osvoji svoj že 100. turnir serije ATP. Torej je vložek zelo velik.

Federer je mislil, da bo odigral le dvoboj ali dva

"Vedno sem zelo navdušen, ko igram proti njemu (Novaku Đokoviću, op. p.). Še posebej zato, ker je minilo že kar nekaj časa, odkar sva igrala. Šel bom samo na igrišče in videl, kaj se bo zgodilo," je uvodoma povedal 37-letni Federer. "V Pariz sem prišel brez pričakovanj. Mislil sem, da bom odigral samo dvoboj ali dva. Računal sem, da bom kmalu izgubil, saj sem bil utrujen od turnirja v Baslu."

Upa, da bo kos Novaku Đokoviću. | Foto: Gulliver/Getty Images Upa, da bo kos Novaku Đokoviću. Foto: Gulliver/Getty Images

"Moja prioriteta je turnir v Londonu, vendar zdaj sem prišel tako daleč, da se bom boril, in upam, da se bo obrnilo meni v prid. Đoković ima znova neverjetno serijo, upam, da mu bom lahko enakovreden," je še po zmagi v polfinalu povedal eden od najboljših teniških igralcev vseh časov.

Novak Đoković
Sportal Đoković izgubil živce: pred polno dvorano nadrl svojo ekipo #video

Bo Novak zdržal vse napore? Novak Đoković je potožil, da se ga loteva bolezen. | Foto: Gulliver/Getty Images Novak Đoković je potožil, da se ga loteva bolezen. Foto: Gulliver/Getty Images

Poti do tega polfinalnega dvoboja sta bili različni. Federer je imel tokrat nekaj sreče. V prvem krogu je bil prost, v tretji krog se je prebil brez dvoboja, saj je še pred začetkom dvoboj predal Kanadčan Miloš Raonic. V osmini finala je brez večjih težav opravil z Italijanom Fabiem Fogninijem, brez pravih možnosti proti njemu pa je bil tudi Kei Nišikori.

Novak Đoković je imel edino resno delo v četrtfinalu, ko je igral proti Marinu Čiliću. Na koncu je Hrvata po dveh urah in desetih minutah premagal z izidom 4:6, 6:2, 6:3. Srbski zvezdnik je po dvoboju potožil, da se ga loteva bolezen, in upal, da bo imel dovolj moči za nadaljnje dvoboje.

Roger Federer
Sportal Rogerja Federerja sploh ne gane, kaj ljudje govorijo
Ne spreglejte