Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
3. 7. 2017,
9.37

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,85

Natisni članek

Wimbledon Mario Ančić Andre Agassi Novak Đoković

Ponedeljek, 3. 7. 2017, 9.37

6 let, 7 mesecev

Pustil denar na Wall Streetu in odšel k Novaku Đokoviću

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,85
Novak Đoković | Foto Reuters

Foto: Reuters

Novak Đoković je pred dnevi presenetil z novico, da je v svojo ekipo povabil Maria Ančića, nekdanjega hrvaškega teniškega igralca. Kot je povedal srbski teniški zvezdnik, sta z Ančićem velika prijatelja.

Novak Đoković in Mario Ančić naj bi po prvih podatkih sodelovala le v Wimbledonu, saj se mora Ančić za tem vrniti v ZDA, kjer opravlja svoje delo na Wall Streetu. Hrvat je moral s svojimi nadrejenimi opraviti kar nekaj razgovorov, da je lahko odšel v Veliko Britanijo. "Denar nikoli ne spi. To je na Wall Streetu eden najbolj poznanih rekov," je za Sportske novosti povedal Ančić.

Novak Đoković je tik pred začetkom Wimbledona zmagal na turnirju na travi v Eastbournu. | Foto: Reuters Novak Đoković je tik pred začetkom Wimbledona zmagal na turnirju na travi v Eastbournu. Foto: Reuters "Premagal je Federerja in tudi mene"

Sprva je mislil, da bo strokovni komentator za eno izmed televizij, vendar se je pozneje odločil za Novaka Đokovića, s katerim sta zelo dobra prijatelja. "On dobro ve, kaj sem prestal v svoji karieri in da imam dovolj izkušenj. Prav tako sem še vedno z eno nogo v tenisu oziroma spremljam vse, ne glede na obveznosti, ki jih imam na Wall Streetu.

S tem, da se je Ančić odzval na njegovo povabilo in da mu bo pomagal osvojiti četrto zmago v Wimbledonu, je zadovoljen tudi Novak Đoković. "Z njim sem se pogovarjal po telefonu in vedel sem, da namerava priti v London. O tem, kdo bi me lahko spremljal na turneji, ko njega ne bo zraven, sem se pogovarjal tudi z Agassijem. Mario je bil na vrhu tega seznama. Sva velika prijatelja, čeprav sva bila dolgo časa nasprotnika. On je eden mojih najboljših prijateljev v svetu tenisa in govoriva isti jezik. Rad je igral na travi, premagal je Federerja in tudi mene. Dobro se še spominjam tistega dvoboja, ki se je končal po štirih nizih."

Ančić mu bo zagotovo znal pomagati

Đoković je med drugim razkril, da z Ančićem še nimata dolgoročnega načrta sodelovanja. Za zdaj ga bo spremljal le v Wimbledonu. "Počaščen sem in vesel, da je Mario sprejel moje povabilo v London. Vse bo odvisno od tega, kako se bodo stvari razvijale na turnirju, ampak on mi bo zagotovo znal pomagati. Pustil je velik pečat v tenisu. Ne samo kot igralec, ampak tudi kot človek. Veliko ljudi je bilo zadovoljnih, ko so slišali, da prihaja. Vedno je bil prijazen do vseh," je za B92 povedal Beograjčan.

Andre Agassi je prepričan, da lahko njegov varovanec v Wimbledonu pride daleč. | Foto: Guliverimage/Getty Images Andre Agassi je prepričan, da lahko njegov varovanec v Wimbledonu pride daleč. Foto: Guliverimage/Getty Images

Agassi: Prekleto, seveda, da lahko

Novak Đoković je že opravil prve treninge z obema trenerjema. Andre Agassi je pred turnirjem povedal, da je njegov varovanec sposoben osvojiti lovoriko, čeprav ga mnogi podcenjujejo. Američan in Nole sodelujeta šele šest tednov in mnogi dvomijo, da lahko Đoković v tako kratkem času tako napreduje, da bi letos lahko slavil na sveti travi.

"Da ne boste presenečeni. Ne bi se strinjal z vami. Objektivno gledano, ali lahko ta fant osvoji lovoriko? Prekleto, seveda, da lahko. To je načrt in vedno je bil načrt, da postane še boljši. Vera v zmago mora biti v glavi," je uvodoma povedal Agassi. Pozneje je nekaj besed namenil tudi novi pridobitvi v ekipi 30-letnega Srba: "To je odlično sodelovanje in mislim, da je Novak naredil zelo pametno potezo. Zdaj gremo proti zmagam."

Ne spreglejte