Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
12. 7. 2018,
12.45

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,67

Natisni članek

Roger Federer Rafael Nadal Wimbledon

Četrtek, 12. 7. 2018, 12.45

5 let, 9 mesecev

Wimbledon

Poteza v Wimbledonu, ki ne bo šla v pozabo #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,67
Rafael Nadal, Juan Martin del Potro | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

V sredo smo v senci polfinalnega nogometnega obračuna med Anglijo in Hrvaško v Wimbledonu spremljali nekaj izjemnih četrtfinalnih dvobojev in presenečenj. Od tekmovanja se je moral posloviti veliki Roger Federer, medtem ko sta za pravo teniško poslastico poskrbela Rafael Nadal in Jaun Martin Del Potro.

Ko je Roger Federer s sklonjeno glavo zapuščal igrišče številka ena, potem ko je po petih nizih izgubil proti Kevinu Andersonu, se je na osrednjem igrišču med Rafaelom Nadalom in Juanom Martinom del Potrom obetala prava teniška drama. In na koncu so jo gledalci dobili. Še Andy Murray je med petim nizom izjavil, da gleda enega od najboljših nizov, kar jih je kadarkoli videl.

Na koncu je dvoboj po nekaj manj kot petih urah dobil Španec in znova pokazal, da gre za izjemnega borca, ki ne popušča niti za milimeter. Še bolj kot dvoboj se bo ljubiteljem tenisa v spomin vtisnil prijateljski objem glavnih akterjev. S tem sta pokazala, da med njima vlada izjemno spoštovanje.

Roger Federer
Sportal Senzacija: veliki Federer na kolenih, Nadal po maratonu prišel do Đokovića

Rafael Nadal: Po svoje si je on zaslužil, da zmaga

To spoštovanje sta si Rafael Nadal in Juan Martin del Potro izkazala tudi z izjavami po dvoboju. "Žal mi je za Juana Martina, saj je izjemen igralec. Po svoje si je on zaslužil, da zmaga. Karkoli bi se lahko zgodilo, zato je to zame še toliko večji uspeh, da sem se uvrstil v polfinale Wimbledona," je po dvoboju povedal Nadal, ki je spregovoril tudi o zadnjem, petem nizu. "V zadnjem nizu je bilo vsega. Izjemne točke, forhende je udarjal kot nor. Predvsem sem poskušal ostati osredotočen," je še povedal 32-letni Španec, ki bo v polfinalu igral proti Novaku Đokoviću.

"Čez dan ali dva, ko bom prišel domov in si bom spet pogledal dvoboj, bom verjetno zadovoljen s svojo igro." | Foto: Guliverimage/Getty Images "Čez dan ali dva, ko bom prišel domov in si bom spet pogledal dvoboj, bom verjetno zadovoljen s svojo igro." Foto: Guliverimage/Getty Images

33 asov je bilo na koncu premalo

Razočarani Del Potro, ki je leta 2013 že igral v polfinalu Wimbledona, je sredin dvoboj končal s 33 asi in 77 winnerji, kar je bilo na koncu premalo. "Ta trenutek sem žalosten, ko sem skoraj po petih urah teka in igranja izgubil proti prvemu igralcu sveta. Čez dan ali dva, ko bom prišel domov in si bom spet pogledal dvoboj, bom verjetno zadovoljen s svojo igro," je po dvoboju povedal Argentinec.

V petek bosta na sporedu polfinalna dvoboja. Prvi polfinalni par sta Kevin Anderson in John Isner, drugi par pa Novak Đoković in Rafael Nadal.

Goran Ivanišević
Sportal Ivanišević sporoča Angležem: Zagotovo se vračate domov, ampak ne s pokalom
Ne spreglejte