Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 1. 2024,
16.10

Osveženo pred

3 mesece, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Poljska Avstralija United Cup

Sreda, 3. 1. 2024, 16.10

3 mesece, 4 tedne

POKAL UNITED, SYDNEY, PERTH

Poljska in Avstralija v polfinalu pokala United

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Poljska teniška reprezentanca, United Cup 2024 | Poljska je bila v četrtfinalu s 3:0 boljša od Kitajske. | Foto Guliverimage

Poljska je bila v četrtfinalu s 3:0 boljša od Kitajske.

Foto: Guliverimage

Teniški reprezentanci Poljske in Avstralije sta prvi polfinalistki pokala United, ki poteka v Sydneyju in Perthu. Poljska je bila v četrtfinalu s 3:0 boljša od Kitajske, Avstralija pa je z enakim izidom odpravila srbsko izbrano vrsto.

Novak Đoković
Sportal Kako hudo je z Đokovićem?

V skupinah B in D pa so danes opravili še zadnje dvoboje. Grčija je s 3:0 premagala Kanado, Francija pa Italijo. Iz skupine B tako v četrtfinale napreduje Grčija, iz skupine D pa zmagovalka Francija in Nemčija kot najboljša drugouvšrčena ekipa iz Sydneyja.

V četrtfinalu se bo v četrtek Francija merila z Norveško, obračun Grčije in Nemčije sledi v petek. V soboto bosta v Sydneyju na sporedu polfinala in v nedeljo finale.

Poljski reprezentanci sta zmago suvereno zagotovila Hubert Hurkacz in Iga Swiatek. Hurkacz je bil s 6:3, 6:4 boljši od Zhanga Zhizhena, Swiatek pa s 6:2 in 6:3 od Zhenq Qinwen. V igri dvojic sta nato zmagala še Katarzyna Piter in Jan Zielinski s 6:3, 5:7, 10:7 proti navezi You Xiaodi/Sun Fajing.

Alex de Minaur se je takole razveselil zmage nad poškodovanim Novakom Đokovićem. | Foto: Guliverimage Alex de Minaur se je takole razveselil zmage nad poškodovanim Novakom Đokovićem. Foto: Guliverimage

Avstraliji je prvo točko proti prvemu igralcu sveta, Srbu Novaku Đokoviću, zagotovil Alex de Minaur, ki je slavil s 6:4, 6:4. Zanesljivo je napredovanje v polfinale potrdila Ajla Tomljanović z zmago 6:1 in 6:1 nad Natalijo Stevanović. Storm Hunter in Matthew Ebden sta bila v igri dvojic s 6:3 in 6:3 boljša od Dejane Radanović in Nikole Čačića.

Grki so po porazu proti Čilu povsem nadigrali Kanadčane. Najprej je zmagal Stefanos Cicipas s 6:2, 6:2 proti Stevenu Diezu, nato še Maria Sakari s 7:6 (2), 6:3 proti Leylah Fernandez. Evropska zasedba je bila boljša še v igri dvojic.

Po Nemčiji so drugo zmago zabeležili še Francozi. Adrian Mannarino je s 6:4, 6:4 ugnal Lorenza Sonega, Caroline Garcia pa s 6:4, 5:7 in 6:4 Jasmine Paolini. Tretjo točko je pridobila še dvojica Elixane Lechemia/Edouard Roger-Vasselin.

Preberite še:

Hamad Međedović & Olga Danilović
Sportal Srbija po zmagi nad Češko do četrtfinala pokala United
Naomi Osaka
Sportal Naomi Osaka izpadla, a je vseeno dosegla osebno zmago
Emma Raducanu
Sportal Danes zaupa svojemu telesu

 

Ne spreglejte