Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 1. 2024,
14.42

Osveženo pred

3 mesece, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,14

Natisni članek

ATP Novak Đoković

Sreda, 3. 1. 2024, 14.42

3 mesece, 4 tedne

Kako hudo je s poškodbo Đokovića?

Kako hudo je z Đokovićem?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,14
Novak Đoković | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Novak Đoković, eden najboljših teniških igralcev vseh časov, je v Avstraliji prvič po šestih letih izgubil dvoboj. Njegove navijače bolj kot to skrbi, kako hudo je z njegovo poškodbo zapestja. Oglasil se je tudi že glavni akter te zgodbe.

Novak Đoković
Sportal Spet so padale kletvice med Đokovićem in Ivaniševićem #video

Novak Đoković je v avstralskem Perthu v United Capu igral za srbsko reprezentanco. Srbija se je v četrtfinalu pomerila z Avstralijo in izpadla. Boleč poraz je doživel tudi Novak Đoković, potem ko ga je po dveh nizih premagal Alex de Minaur (6:4, 6:4).

Med dvobojem je bilo več kot očitno, da ima Beograjčan vse več težav z zapestjem. Med dvobojem je prosil za zdravniško pomoč in zdravniku dejal: "Dlje kot igram, bolj me boli." Đokoviću se je nekaj podobnega dogajala leta 2018 in je bil zaradi tega kar nekaj časa odsoten z igrišč.

Novak Đoković je v Avstraliji izgubil prvič po šestih letih. | Foto: Guliverimage Novak Đoković je v Avstraliji izgubil prvič po šestih letih. Foto: Guliverimage

Ne želi preveč govoriti o svojih težavah

V Perthu je po porazu pred novinarje stopil tudi prvi igralec sveta, ki je med drugim dejal, da ne želi preveč razpredati o svojih bolečinah. "Če sem iskren, mislim, da bo vse v redu. Vse skupaj je imelo velik vpliv na mojo igro, ampak ne želim preveč govoriti o tem. Alexu de Minaurju nočem jemati zasluge za zmago. Bil je trd nasprotnik, tako kot vedno. Njemu in Avstraliji čestitam. Moramo iti naprej, moje misli pa so usmerjene že v Melbourne," je povedal Đoković.

Novak Đoković že razmišlja o Melbournu. | Foto: Guliverimage Novak Đoković že razmišlja o Melbournu. Foto: Guliverimage Meni, da ima še dovolj časa

Srbski športni zvezdnik se v Avstraliji že od nekdaj dobro počuti. To kažejo tudi njegovi rezultati, potem ko je lani še desetič v karieri zmagal OP Avstralije. In zadnji dvoboji so bile le priprave na prvi turnir za grand slam v sezoni. Nole je priznal, da ni prijetno izgubiti dvoboja, a o tem porazu ne bo dolgo razmišljal in je še vedno optimist pred turnirjem v Melbournu.

"Imam še dovolj časa. Ko to rečem, pomeni, da imam še dovolj časa, da pridem v pravo formo za OP Avstralije in to je v tem položaju najbolj pomembno. Poskušal bom čim prej okrevati in se prepričati, da je z zapestjem in z vsem, kar me je mučilo, vse v redu. Sledil bom dnevni rutini okrevanja in treninga ter delal na formi za OP Avstralije."

Nick Kyrgios meni, da bo treba nekaj narediti glede žogic. | Foto: Guliverimage Nick Kyrgios meni, da bo treba nekaj narediti glede žogic. Foto: Guliverimage

So res krive žogice?

Ob Đokovićevih težavah se je oglasil tudi avstralski teniški igralec, Nick Kyrgios, ki se že nekaj časa muči s poškodbami. Ta težavo vidi v žogicah, ki se spreminjajo iz tedna v teden. "Tedensko menjavanje žogic se je dotaknilo tudi zapestja Novaka Đokovića. ATP mora res nekaj narediti glede tega. Igralci vseskozi trpijo," je zapisal Kyrgios.

Preberite še:

Rafael Nadal
Sportal Bolje skoraj ne bi mogel začeti
Naomi Osaka
Sportal Naomi Osaka izpadla, a je vseeno dosegla osebno zmago
Ne spreglejte