Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 6. 2018,
11.34

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Andy Murray

Nedelja, 17. 6. 2018, 11.34

5 let, 10 mesecev

Po skoraj letu dni se vrača Andy Murray, Đoković pod drobnogledom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
Andy Murray | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Andy Murray je po večmesečnih špekulacijah, ali bo nared za Wimbledon, danes potrdil, da se vrača na igrišča v Queen's Clubu, pripravljalnem turnirju za Wimbledon, ki za večino igralcev pomeni začetek sezone na travi. Škot, sicer trikratni zmagovalec turnirjev za veliki slam, ni igral vse od lanskega četrtfinalnega poraza v Wimbledonu.

Enaintridesetletni britanski teniški igralec je imel velike težave s poškodbami; nazadnje je igral lani v Wimbledonu, ko je v četrtfinalu izgubil proti Američanu Samu Querreyju. Januarja je imel operacijo kolka, po kateri ga je čakalo dolgotrajno okrevanje. Minuli teden je tik pred zdajci odpovedal turnir s-Hertogenbosch na Nizozemskem in dejal, da je še prezgodaj za vrnitev.

V petek pa je na igriščih Queen's Cluba odigral dva niza z rojakom Cameronom Norriejem, v soboto opravil zdravniške preglede, nato pa se odločil, da bo sodeloval v žrebu za turnir, ki se bo začel v ponedeljek.

Andy Murray | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Po pozitivnih novicah se je odločil, da je čas za vrnitev

"Zadnja dva tedna sem res veliko treniral, pred tednom dni sem začel igrati tudi nize. Po treningu s Camom (Norrie, op. STA) so me naslednji dan ocenili še zdravniki, in ker sem prejel le pozitivne novice, sem se odločil, da je pravi čas. Veselim se, da bom spet tekmoval, upam, da bom dobro igral," je dejal Murray, ki pa ga že v prvem krogu čaka visoka ovira.

Pomeril se bo s 24. igralcem sveta, Avstralcem Nickom Kyrgiosom, ki ga je sicer do zdaj na vseh petih medsebojnih dvobojih premagal. Poleg tega je imel tudi Kyrgios dlje časa težave s poškodbo komolca.

Rafael Nadal bo po posvetu z zdravnikom turnir v Wimbledonu preskočil.  | Foto: Guliverimage/Getty Images Rafael Nadal bo po posvetu z zdravnikom turnir v Wimbledonu preskočil. Foto: Guliverimage/Getty Images

Nadal in del Potro sta odpovedala nastop

Prva nosilca turnirja bi morala biti ta čas še prvi igralec sveta Španec Rafael Nadal, že v ponedeljek bo številka ena spet Švicar Roger Federer, ter Argentinec Juan Martin del Potro, a sta po OP Francije, kjer je Nadal osvojil svoj 17. grand slam, oba po nasvetu zdravnika odpovedala nastopa.

V žrebu je tako 14 od najboljših 30 igralcev sveta, najboljši med njimi je peti igralec z lestvice ATP Hrvat Marin Čilić, ki se bo v prvem krogu pomeril s Špancem Fernandom Verdascom.

V akcijo se v Londonu vrača tudi Srb Novak Đoković, čeprav je po četrtfinalnem porazu na OP Francije vse šokiral z izjavo, da še ne ve, ali bo sploh igral na travi. A zmagovalec 12 turnirjev za veliki slam se vrača v Queen's Club po osmih letih in se bo v prvem krogu pomeril z enim od kvalifikantov.

Ne spreglejte