Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
24. 12. 2017,
8.00

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,95

Natisni članek

WTA Petra Kvitova

Nedelja, 24. 12. 2017, 8.00

6 let, 4 mesece

Po napadu z nožem: Še vedno imam velike strahove in mislim, da ne bom nikoli pozabila

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,95
Petra Kvitova

Mineva leto dni, odkar je vrhunsko teniško igralko Petro Kvitovo na njenem domu napadel ropar in ji hudo poškodoval desno roko. Tisto, s katero igra tudi tenis. Čehinja je pred dnevi priznala, da ima še danes travme zaradi napada, a je prepričana, da se bo vrnila še boljša.

Ropar je pri napadu Kvitovi trajno poškodoval živec na roki, tako da ne čuti dveh prstov, vendar je še vedno srečna in hvaležna, da lahko spet igra tenis. Dvakratna zmagovalka Wimbledona trdo trenira, da bo prihodnje leto znova mešale štrene najboljšim, čeprav ne bo lahko.

Petra Kvitova sprva ni vedela, za kako hudo poškodbo gre. | Foto: Twitter - Voranc Petra Kvitova sprva ni vedela, za kako hudo poškodbo gre. Foto: Twitter - Voranc Ni vedela, kako huda je poškodba

Na teniška igrišča se je vrnila maja na OP Francije, kjer se je prebila do drugega kroga in tako zmedla marsikaterega poznavalca tenisa, ta je bil prepričan, da je konec z njeno profesionalno kariero. "Slišala sem govorice, da ne bom nikoli več igrala, vendar sem si mislila: 'Vam bom že pokazala."

"Spraševala sem se, kaj sploh govorijo. Zame je bilo to zelo boleče in čutila sem, da mi ne verjamejo. Seveda takrat nisem vedela, kako huda je poškodba in tega mi ni nihče povedal. Danes sem vesela, da je bilo tako."

Ko je prijela lopar v roke, je doživela šok

"Zdravnik mi je povedal, da je veliko strokovnjakov mislilo, da ne bom nikoli več igrala. Tega mi ni želel povedati in to je bilo dobro za mojo psiho. Teden dni po operaciji sem svojega zdravnika vprašala, ali je realno, da bom znova igrala v Wimbledonu. Po dolgotrajnem molku mi je odgovoril, da se bodo za to potrudili. Takrat sem dojela, da ne bo niti malo lahko," je razkrila 27-letna teniška igralka.

Ničesar ni želela spreminjati. | Foto: Reuters Ničesar ni želela spreminjati. Foto: Reuters

Kot so zapisali pri Guardianu, je že 12 tednov po štiriurni operaciji Kvitova prvič prijela lopar v roke. Doživela je šok, ko je ugotovila, da ga ne mora normalno držati. "S trenerjem sem se veliko pogovarjala, da bi prilagodili lopar. Rekla sem mu, da bi vsaka manjša sprememba spremenila vse. Rekla sem mu: 'Poskusila bom. Prosim, daj mi čas, potem bomo videli, kako bo. Vesela sem , da nismo na mojem loparju ničesar spreminjali. Vse je isto kot prej … In vse je v redu."

Še vedno ima strahove Še vedno imam velike strahove in mislim, da ne bom nikoli pozabila na ta napad." | Foto: Guliverimage/Getty Images Še vedno imam velike strahove in mislim, da ne bom nikoli pozabila na ta napad." Foto: Guliverimage/Getty Images

Čehinja trenutno trenira doma in številni se strinjajo, da se ji na terenu ne vidi, da je utrpela tako hude poškodbe, vendar psihološke posledice ostajajo. Kvitova je imela veliko časa razmišljati o preprostih življenjskih stvareh in je prišla do nekaterih ugotovitev.

"Dobro se počutim in borim se vsak dan. Še vedno imam velike strahove in mislim, da ne bom nikoli pozabila na ta napad. S trdim treningom se trudim, da se čim boljša vrnem na igrišča. Če ne bi igrala tenisa, je vprašanje, ali bi bila tako pozitivna," je še povedala Kvitova, ki se je že sprijaznila s svojo novo roko.

Petra Kvitova je v letošnji sezoni igrala na 12 turnirjih in enega celo dobila. Trenutno 29. igralka na svetu je skupno odigrala 31 dvobojev, od tega je na 20 zmagala in na 11 izgubila. Na OP Francije se je prebila do drugega kroga, isti uspeh pa ji je uspel tudi v Wimbledonu.

Ne spreglejte