Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
4. 12. 2017,
15.16

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

Grega Žemlja ATP

Ponedeljek, 4. 12. 2017, 15.16

6 let, 4 mesece

Po karieri se ni znašel v krizi

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
Grega Žemlja | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Letos poleti je slovenski teniški igralec Grega Žemlja sporočil, da končuje svojo profesionalno športno pot. Kaj danes počne nekdaj 43. igralec sveta?

Grega Žemlja je še vedno Slovenec, ki je bil na svetovni lestvici ATP uvrščen najvišje. V svoji karieri je Grega s turnirskimi nagradami zaslužil nekaj več kot milijon dolarjev (bruto, op. p.). Številni profesionalni športniki se po končani karieri znajdejo v krizo, saj jih veliko ne ve, kaj bodo delali v prihodnje.

Še vedno je vsak dan na igrišču. | Foto: Vid Ponikvar Še vedno je vsak dan na igrišču. Foto: Vid Ponikvar Še vedno je vsak dan na igrišču

Kot nam je Grega zaupal v pogovoru, s tem nima težav, saj ostaja tesno povezan s tenisom. "Še vedno ga imam rad. Sicer je zdaj malo drugače. Nimam več tistega ustaljenega rituala. Fizično in psihološko je malo drugače. To mi kar ustreza in poleg tenisa delam stvari, ki jih imam rad. Ukvarjam se z drugimi športi in delam stvari, ki jih pred tem nisem mogel početi. Za zdaj se dobro počutim v takšni vlogi," je uvodoma povedal Grega, ki je še vedno vsak dan na teniškem igrišču.

Zdaj bo sodeloval z Blažem Rolo, ki v zadnjem času ne najde prave forme. | Foto: Zdaj bo sodeloval z Blažem Rolo, ki v zadnjem času ne najde prave forme.

Začel je sodelovati tudi z Blažem Rolo

S svojim nekdanjim trenerjem Žigo Janškovcem in Matjažem Pogačnikom so pred kratkim začeli nov projekt, za zdaj še v sklopu teniškega kluba Triglav Kranj. "Tam imamo svojo ekipo in pod svojim okriljem nekaj mladih nadobudnih igralcev. Lahko povem, da smo začeli sodelovati tudi z Blažem Rolo. Okrog trenerstva in vsega skupaj se torej veliko dogaja. Kot sem že rekel, rad imam tenis, rad pomagam in mislim, da je to moj kratkoročni, lahko pa tudi dolgoročni cilj.

"Ogromno stvari se mora iziti" Grega Žemlja želi pomagati mladim slovenskim igralcem. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Grega Žemlja želi pomagati mladim slovenskim igralcem. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Že kar nekaj časa poslušamo, da je v moškem tenisu nastala generacijska luknja. Ima Grega v svoji ekipi igralce, ki bodo v svetovnem tenisu lahko nasledili njega, Blaža Kavčiča, Aljaža Bedeneta in druge? "Težko je govoriti o tem. V določenih kategorijah je zagotovo 'luknja'. Pri šestnajstih letih se še za nobenega igralca ne ve, ali mu lahko uspe. Ogromno stvari se mora iziti in potrebnega je ogromno dela, ampak določeni igralci so na pravi poti."

Dominic Thiem in Grega Žemlja | Foto: Vid Ponikvar Dominic Thiem in Grega Žemlja Foto: Vid Ponikvar

Šele pred kratkim je prvič obul nogometne čevlje

Grega je med drugim tudi kapetan nogometne ekipe FC Fantazisti. To je ekipe, kjer igrajo nekdanji in tudi še aktualni teniški igralci. Pred kratkim so Fantazisti na Brdu gostili avstrijsko ekipo, za katero je med drugim igral četrti igralec sveta Dominic Thiem. Tekmo je z izidom 1:3 dobila avstrijska ekipa, edini zadetek za Fantaziste je dosegel prav Grega Žemlja.

"Treba je vedeti, da je večina nas šele prvič obula nogometne čevlje in zaigrala pravi nogomet. Se še lovimo, ampak mislim, da nam gre kar dobro. Tudi sam dogodek nam je kljub slabemu vremenu dobro uspel in upam, da bo še čim več takšnih tekem."

Ne spreglejte