Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
29. 1. 2013,
13.27

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Tina Pisnik pokal Fed Izrael Gregor Krušič

Torek, 29. 1. 2013, 13.27

4 leta, 8 mesecev

Pisnikovi pregoreli prsti: v Izrael brez najboljših

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenska ženska teniška reprezentanca se bo na dvoboje pokala Fed odpravila brez najmočnejših orožij. Kapetanka Tina Pisnik bo predstavila pomlajeno zasedbo, izkušnje pa iskala pri Andreji Klepač.

Nekdanja slovenska teniška igralka Maja Matevžič na mestu kapetanke slovenske izbrane vrste po boleči francoski izkušnji in nerazumevanju z najboljšo slovensko igralko Polono Hercog ni več našla motivacije za nadaljevanje reprezentančne zgodbe, njena naslednica, tudi zelo dobra prijateljica in nekdanja sotekmovalka, pa je naletela na težave drugačne vrste. Naneslo je, da bo v Izrael odpotovala brez šestih najvišje uvrščenih Slovenk na svetovni jakostni lestvici, temu primerno pa so se znižali tudi cilji. V družbi Nizozemske, Bolgarije in Luksemburga ostaja cilj po osvojitvi prvega mesta, ki zagotavlja dodatne boje za vrnitev v drugo svetovno skupino, le še pobožna želja. "Cilj bo obstanek. Ekipo smo pomladili in na njej delamo dolgoročen načrt. Silnih ciljev v tem letu ni, je pa vse skupaj optimistično nastavljeno. Žreb nam je dodelil kar naporno skupino, bomo pa dale vse od sebe in nato videle, kakšen bo rezultat," dober teden pred začetkom dvobojev v Izraelu razmišlja Tina Pisnik. Hercogova je odpovedala sodelovanje zaradi obnovljene poškodbe zapestja, v Izraelu ne bo niti Tadeje Majerič (188. na svetu), Petre Rampre (237.), Maše Zec-Peškirič (249.), Dalile Jakupovič (321.) in Anje Prislan (532.).

Večina izmed najboljših Slovenk ni prišla v poštev, ker imajo v času reprezentančnega dogodka v Izraelu že vnaprej načrtovane nastope na turnirjih, ki so jih v tem trenutku označile kot prednostno skrb. "Za mano je pester mesec, z največ poslanimi in prejetimi elektronskimi sporočili v mojem življenju. Bili smo kar aktivni, na koncu pa sestavili in pomladili ekipo," je o prvem mesecu delovanja v vlogi kapetanke zaupala Pisnikova. V soboto bodo odpotovali na priprave, najstarejša članica zasedbe Andreja Klepač, ki v teh dneh nastopa na Tajskem, pa se jim bo pridružila neposredno na kraju prizorišča. V Izraelu, ki ga bo Pisnikova obiskala prvič v življenju, čaka Slovenke trda podlaga in toplo vreme. Zato se bo slovenska odprava na Bližnji vzhod odpravila tako kmalu, saj bo veliko pomembno tudi od pravočasnega privajanja. Poleg Klepačeve, ki naj bi po napovedih Pisnikove prišla v poštev tako v igri posameznic kot dvojic, bodo državne barve branile še najstnice Nastja Kolar, Tjaša Šrimpf in Tina Rupert, ki naj bi predstavljale okostje reprezentance v prihodnosti.

Rupertova se je udeležila srečanja z novinarji in priznala, da se že veseli reprezentančne akcije in druženja s sovrstnicami, s katerimi je v rednih stikih že od mlajših otroških let. Šrimpfova je zaradi šolskih obveznosti preskočila dogodek, prav tako Kolarjeva, ki trenira v akademiji v Avstriji. "Nastja je sanirala poškodbo in pridno trenira. Pravi, da je v formi, in mislim, da bo dobro pripravljena," je o največjem upu slovenskega ženskega tenisa, ki je lani občutil številne zdravstvene težave, dejala kapetanka. Da bi lahko v prihodnjih akcijah oblekla slovenski dres, je prepričana tudi Pisnikova. "Ima svoj program, ki se ga drži," je o Majeričevi, ki se bo preizkusila v kvalifikacijah WTA turnirja v Dohi, povedala kapetanka.

Dvoboji prve evroafriške skupine bodo v Izraelu potekali od 6. do 9. februarja, Pisnikovi pa bo v mestu Eliat na obali Rdečega morja pomagal Andrej Kraševec. V boj za napredovanje se uvrsti le najboljša ekipa skupine, zadnjeuvrščena pa se bo borila za obstanek v prvi evroafriški diviziji.

Ne spreglejte