Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
8. 1. 2013,
9.14

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Tina Pisnik Maja Matevžič

Torek, 8. 1. 2013, 9.14

5 let

Pisnikova namesto Matevžičeve: Stare težave me ne zanimajo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska ženska teniška reprezentanca, ki nastopa v pokalu Fed, ima novo kapetanko. Majo Matevžič je nasledila Tina Pisnik. Prvi izziv jo čaka februarja, ko želi Slovenijo vrniti v svetovno skupino.

Slovenska ženska izbrana vrsta je v letu 2012 naredila rezultatski korak nazaj, saj je izpadla iz druge svetovne skupine. Teniška zveza Slovenije (TZS) je ukrepala, tudi zaradi želje kapetanke Maje Matevžič, ki se je odločila za odhod in že lani odstopila. Slab mesec pred začetkom izjemno pomembnih dvobojev v Izraelu, kjer se bo v evropsko-afriški kvalifikacijski skupini odločalo o potnikih v višji razred, ima slovenska reprezentanca novo kapetanko. Matevžičevo bo nadomestila dolgoletna prijateljica, ki si je že dolgo časa prizadevala, da bi se aktivneje vrnila v slovenski tenis. Z vlogo kapetanke se je oprijela odgovorne naloge, ki jo sprejema z veliko mero resnosti, a tudi pozitivnega zanosa. ''S teniško zvezo smo hitro uskladili stvari. Vedno sem bila za sodelovanje,'' je Sportalu dejala Tina Pisnik, ki je prepričana, da bo časovno kos novim nalogam. Ljubezen do tenisa neguje s tem, da skrbi pri razvoju nekaj obetavnih igralk, zdaj pa bo bedela še nad formo najboljših Slovenk. V pokalu Federacij je pred leti uspešno branila slovenske barve. Takrat, ko je igrala najboljši tenis in se na svetovni jakostni lestvici zavihtela do 29. mesta. Vprašanje je, kaj bi se pripetilo, če ne bi prišlo do neljubih zapletov in nesreč z jeklenimi konjički, po katerih njen tenis ni več ujel forme, s katero je nekoč mešala štrene najboljšim.

Jih lahko slovenska reprezentanca v Izraelu? ''To bo res neugodno tekmovanje. Skupina je močna in moralo bo biti prisotno res nekaj sreče, da uresničimo cilj. Ta pa je seveda tak, da se vrnemo v svetovno skupino,'' je napovedala Mariborčanka, ki še ne ve, kdo bo njen pomočnik, je pa v resnih dogovorih z nekdanjim reprezentantom Andrejem Krašovcem. Strokovni svet Teniške zveze Slovenije se je izmed nominiranih kandidatov odločil za njo, pogodba se je podpisala za dveletno obdobje, Pisnikova pa želi, da bi v tem obdobju vrnila Slovenijo med najboljše na zemeljski obli.

Novopečena kapetanka slovenske reprezentance je že oddala prijavni list nominiranih igralk, ki se bodo od 6. do 9. februarja v Izraelu (Elias) potegovale za vrnitev v drugo svetovno skupino. Na seznamu ni večjih presenečenj. Med posameznicami naj bi tako priložnost dočakali ''prva violina'' Polona Hercog in obetavna Nastja Kolar, ki ji v lanskem letu ni uspel načrtovani preboj med boljše, v dvojicah pa naj bi moči združili Katarina Srebotnik in Andreja Klepač, ki sta sodelovali že na olimpijskem turnirju v Londonu. Reprezentanca bo s pripravami začela 2. februarja v Izraelu. ''Tam bo sledilo neko uvajanje in kratke priprave na obračune, ki nas čakajo,'' je povedala Pisnikova, ki se je o tem, kaj se je dogajalo v ženski reprezentanci pozanimala tako pri nekdanji kapetanki kot najboljši igralki. Obe sta na zadnjem reprezentančnem nastopu v Franciji poskrbeli za negativno energijo, ki ni pripomogla k morebitnemu skalpu favoriziranih gostiteljic. ''O težavah, ki sta jih imeli Maja in Polona, sem nekaj slišala. Me pa ne zanimajo. Mislim, da so rešene,'' je potrdila nova kapetanka, ki srčno upa, da se bodo vse kandidatke s seznama odzvale vabilu in se v Izraelu potegovale za napredovanje. Tini je veliko sreče in uspehov ob prevzemu nove vloge zaželel tudi predsednik TZS Marko Umberger.

Ne spreglejte