Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
10. 8. 2015,
20.49

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Grega Žemlja Peter Bossman Portorož

Ponedeljek, 10. 8. 2015, 20.49

7 let, 12 mesecev

Piranski župan: V Portorožu imamo lahko takšen turnir, kot ga ima Umag

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V Portorožu se je začel največji slovenski teniški dogodek turnir Tilia Slovenia Open. Največje slovensko orožje je Grega Žemlja, prvega nosilca Marcela Granollersa pa bi zadovoljila le lovorika.

Slovenski teniški rekorder Grega Žemlja ima na portoroški turnir čudovite spomine. Osvojil ga je leta 2013, ko je mesto rož prvič gostil ATP Challenger, in se na svetovni jakostni lestvici povzpel na 43. mesto. Poskrbel je za novi mejnik slovenskega moškega tenisa in še čaka na rojaka, ki bi izboljšal rekord.

Žal mu je zahrbtna bolezen po portoroški lovoriki začela načenjati živce in mu odvzemala točke. Muka in trpljenje sta trajala predolgo, padec po lestvici je bil neizbežen. Zato je 28-letni Gorenjec srečen, da je v leto 2015 končno vstopil zdrav in začutil priložnost, da se vrne med svetovno elito. Letos je pridobil že ogromno mest. Že spada med najboljših 300, zdaj želi še višje. Zato je nastop v Portorožu, ki mu ga je omogočilo posebno povabilo prirediteljev, prišel ob posrečenem času.

"Vesel sem, da lahko igram v Portorožu. Ta turnir imam za svojega. Poskrbljeno je za vse in lahko rečem, da imam izvrstne pogoje za trening. Morda moja forma še ni tako zelo dobra, predvsem zato, ker mi manjka težkih tekem. Verjamem pa da se lahko vrnem na mesta, ki mi pripadajo," je optimist dolgoletni slovenski reprezentant, ki ga v torek v prvem krogu čaka Italijan Andrea Arnaboldi, 154. igralec sveta.

Prvi nosilec turnirja se v Portorožu počuti odlično

Teniško druščino, ki bo do sobote polnila igrišča v ŠRC Marina, je pozdravil piranski župan Peter Bossman: "Vidim in vesel sem, da je letošnji turnir šel še en dober korak naprej v kakovosti. Mislim, da imamo lahko tu v Portorožu takšen turnir, kot ga imajo v Umagu," ceni trud gostiteljev, Teniške zveze Slovenije (TZS) in osrednjega pokrovitelja turnirja Tilia Slovenija Open 2015.

Prepričan je, da bi bil Portorož kos tudi večjemu turnirju, recimo tistemu serije 250, ki že več kot dve desetletji poteka v neposredni bližini Portoroža, v hrvaškem Umagu. Tam je letos zaigral tudi Španec Marcel Granollers, ki se prvič mudi v Portorožu. "Videti je res lepo in verjamem, da se bom počutil odlično. Moji cilj na turnirju je en sam. Zmaga. Želim si, da bi mi uspelo," je izpostavil prvi nosilec.

Če bo upravičil vlogo favorita, se bo na seznamu zmagovalcev pridružil Žemlji (2013) in Blažu Kavčiču (2014), ki je moral zaradi poškodbe stegenske mišice odpovedati sodelovanje, a bo kot pravi prijatelj turnirja prisoten v Portorožu v drugačnih vlogah.

Ne spreglejte