Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
6. 7. 2016,
11.52

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

Roger Federer Wimbledon

Sreda, 6. 7. 2016, 11.52

6 let, 7 mesecev

"Pazi, Roger, to bo tvoj največji preizkus do zdaj"

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98
Roger Federer

Najboljši hrvaški igralec Marin Čilić bo v četrtfinalu Wimbledona igral proti velikemu Rogerju Federerju. Mnogi opozarjajo, da Švicarja čaka precej težko delo. Med njimi je tudi legendarni John McEnroe.

Nekdanji ameriški teniški igralec John McEnroe meni, da se bo moral Baselčan precej potruditi, če bo želel premagati Marina Čilića, in da bo moral dvigniti svojo raven igre, če se bo želel uvrstiti v polfinale turnirja na sveti travi.

"Pazi, Roger, to bo tvoj največji preizkus do zdaj," McEnore opozarja sedemkratnega zmagovalca Wimbledona. Federer je moral letos zaradi poškodbe izpustiti kar nekaj dvobojev in veliko teniških strokovnjakov meni, da ima za seboj premalo dvobojev. Izkušeni Federer pa je do zdaj pokazal ravno nasprotno. V Wimbledonu letos ni oddal še niti enega niza.

Težko je napovedati favorita

"Vsi vemo, da odlično udarja žogico, ampak zdaj bo igral proti igralcu, ki prav tako zelo dobro udarja z osnovne črte," pravi Američan, ki je pred kratkim pod svoje okrilje vzel Kanadčana Miloša Raonića. Čilić je enkrat že presenetil 17-kratnega zmagovalca turnirjev za grand slam. In sicer pred dvema letoma na OP ZDA, kjer je 27-letni Hrvat osvojil svoj prvi in do zdaj edini turnir velike četverice. Za McEnroeja ne bi bilo nobeno presenečenje, če bi se Čilić uvrstil v polfinale Wimbledona.

Marin Čilić je v Wimbledon prišel v dobri formi. | Foto: Marin Čilić je v Wimbledon prišel v dobri formi.

"Že na začetku tedna sem napovedal, da bo Čilić v polfinalu, in navdušen sem, kako letos igra v All England Clubu. Če bo serviral tako kot do zdaj, bo zlahka zmagal. Prav tako ima zelo dobre udarce, še posebej forhend. Dvoboj se lahko obrne na katerokoli stran, težko je napovedati favorita," je še povedal legendarni Američan.

V Federerjevi loži je sedel Stefan Edberg

V ponedeljek, ko je Roger Federer igral proti Američanu Stevu Johnsnu, je bil v njegovi loži tudi Stefan Edberg, kar je v teniškem svetu dvignilo nemalo prahu. Oba sta potrdila, da ne sodelujeta več. "Govorila sva, vendar ne o dvoboju. Moja trenerja sta zdaj Severin in Ivan, z njima sem govoril o dvoboju," je vse dvome o morebitnem vnovičnem sodelovanju s Švedom razblinil Federer.

Stefan Edberg je tokrat v London prišel le kot gledalec. | Foto: Stefan Edberg je tokrat v London prišel le kot gledalec.

Ne spreglejte