Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 1. 2024,
16.21

Osveženo pred

3 mesece, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,72

Natisni članek

Novak Đoković OP Avstralije

Sreda, 17. 1. 2024, 16.21

3 mesece, 1 teden

Zgodbe iz Melbourna

Padale so težke besede: Đoković ga je klical, naj pride dol #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,72
Novak Đoković | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Skoraj ne mine dvoboj Novaka Đokovića, med katerim ne bi bilo zapletov. Tudi v 2. krogu OP Avstralije ni bilo nič drugače, ko je nekdo s tribune srbskega asa vznemiril do te mere, da ga je ta "povabil" na igrišče.

Novak Đoković je imel v drugem krogu OP Avstralije še en zahteven dvoboj, potem premagal Avstralca Alexeia Popyrina. Ta se je končal v štirih nizih, v dvoboju je bilo prisotnih veliko čustev. Tako med igralcema kot tudi na tribuni.

Nekdo ga je precej vznemiril. | Foto: Guliverimage Nekdo ga je precej vznemiril. Foto: Guliverimage "Ne želite vedeti, kaj je govoril"

Očitno je šel eden od gledalcev predaleč, saj je Srbu vseskozi nekaj prigovarjal. Prvemu igralcu sveta je v četrtem nizu prekipelo. In kaj so bile besede, ki so Beograjčana spravile s tira?

"Ne želite vedeti. Marsikaj mi rečejo na igrišču. Večino dvoboja sem toleriral. Potem sem ga pozval, da se sooči z mano. Ni imel poguma, da pride dol. Če si pogumen, pridi dol in to povej v obraz. Na daleč se mi je opravičil. Ne bom rekel, da je vse v redu. Takšne stvari me motijo, ampak to moram sprejeti. Včasih ne prenesem, če gre kdo čez mejo, in to se je zgodilo danes. Ljudje nekaj popijejo in to zagotovo vpliva."

"Želijo šov, želijo se zabavati. Nikoli nisem sodniku rekel, da naj nekoga odstrani, ampak se bom odzval, kakor sem se odzval. Če me želi žaliti, naj pride dol. Tega pa ni ravno želel."

Novak Đoković | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage

Pred naslednjim dvobojem ga čaka domača naloga

Đokovića v tretjem krogu čaka Argentinec Tomas Martin Etcheverry, trenutno 32. igralec sveta. Igralca sta do zdaj igrala dva medsebojna dvoboja, obakrat pa je zmagal 36-letni Đoković, ki trenutno ni v najboljši formi. Očitno mu nekaj malega nagaja tudi zdravje.

"Moram narediti domačo nalogo. Oba želiva zmagati. Njegova raven tenisa je veliko višja in zato se bom na podlagi najinih prejšnjih dvobojev čim bolje pripravil. Premagal je namreč (Andyja) Murrayja in (Gaela) Monfilsa," je na novinarski konferenci še povedal Đoković.

Preberite še:

Novak Đoković
Sportal Oslabljeni Đokovič se je moral spet mučiti
Kaja Juvan
Sportal 16-letnica je poskrbela za šok v Melbournu, konec za Juvanovo
Aleksander Zverev
Sportal Ne namerava se umakniti: čaka ga sojenje zaradi nasilja nad žensko
Ne spreglejte