Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 8. 2024,
20.16

Osveženo pred

2 uri

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,04
Carlos Alcaraz Jannik Sinner OP ZDA

Natisni članek

Četrtek, 29. 8. 2024, 20.16

2 uri

OP ZDA (ATP), 4. dan

Jannik Sinner po tesnem začetku zanesljivo prek druge ovire

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,04
Jannik Sinner | Jannik Sinner je brez težav napredoval v tretji krog OP ZDA. | Foto Reuters

Jannik Sinner je brez težav napredoval v tretji krog OP ZDA.

Foto: Reuters

Na teniškem OP ZDA se nadaljujejo dvoboji drugega kroga in obeta se veliko zanimivih dvobojev. Na osrednjem igrišču je številka ena svetovne lestvice Jannik Sinner s 3:0 izločil Američana Alexa Michelsena. Dvoboj čaka tudi tretjega nosilca Carlosa Alcaraza.

Iga Swiatek
Sportal Iga Swiatek tokrat oddala le eno igro

Triindvajsetletni Sinner je imel v prvem nizu trikrat prednost odvzema servisa, a je šele v tretje potrdil prednost in povedel. V drugem je zaigral bolj stabilno in izkoristil številne napake tekmeca, v tretjem pa nato le še dokončal delo.

Priljubljeni Južni Tirolec, ki je v zadnjem času pod plazom kritik in pomislekov zaradi dveh pozitivnih dopinških testov marca letos, na OP ZDA lovi šele drugi četrtfinale v karieri (2022). Vendar dogodkov tudi v luči psihično zahtevnih priprav na zadnji grand slam ne prehiteva.

"Zelo sem zadovoljen, da sem napredoval po dvoboju z zelo zahtevnim tekmecem. Z Alexom sva igrala dober teden dni nazaj v Cincinnatiju, zato sem vedel, kaj pričakovati," je takoj po dvoboju na osrednjem igrišču Arthur Ashe dejal Sinner.

 "New York je vedno posebno mesto zame. Tu sem prvič nastopil na grand slamih v glavnem delu žreba, zato imam na ta kraj lepe spomine." | Foto: Reuters "New York je vedno posebno mesto zame. Tu sem prvič nastopil na grand slamih v glavnem delu žreba, zato imam na ta kraj lepe spomine." Foto: Reuters

New York ga je sicer lepo sprejel, a ni šlo brez določenih žvižgov, še posebej v prvem krogu. "New York je vedno posebno mesto zame. Tu sem prvič nastopil na grand slamih v glavnem delu žreba, zato imam na ta kraj lepe spomine. Vedno rad igram pred temi navijači," je diplomatsko dejal prvi igralec sveta.

"Vsak turnir je drugačen. Lahko še napredujem in delam na določenih stvareh. Moraš pa biti zadovoljen, ko napreduješ. Iz dneva v dan skušam biti boljši igralec," je še dejal Sinner.

Za preboj v četrti krog, kjer je tekmovanje v New Yorku končal tudi lani, se bo prvi igralec lestvice ATP pomeril z Avstralcem Christopherjem O'Connellom. Ta je s 6:3, 6:4, 3:6, 6:3 premagal Italijana Mattio Belluccija.

V moški konkurenci je izpadel osmopostavljeni Poljak Hubert Hurkacz. S 3:0 v nizih ga je ugnal Avstralec Jordan Thompson. Ta se bo v tretjem krogu pomeril z Matteom Arnaldijem. Izpadel je tudi 16. nosilec Američan Sebastian Korda, od katerega je bil s prav tako 3:0 v nizih boljši Čeh Tomaš Machač.

Carlos Alcaraz je v prvem krogu izgubil niz, kar zanj ni bil najboljši začetek tega turnirja. Njegova priprava na OP ZDA ni bila najboljša, a podobno je bilo tudi na zadnjih dveh turnirjih za grand slam, ki ju je oba zmagal. Nasprotnik Španca v drugem krogu bo Nizozemec Botic van de Zandschulp. Do zdaj sta igrala dvakrat, oba dvoboja pa je dobil Alcaraz.

Zanimivi dvoboji:

Jannik Sinner (Ita/1) - Alex Michelsen (ZDA) 6:4, 6:0, 6:2;
Christopher O'Connell (Avs) - Mattia Bellucci (Ita) 6:3, 6:4, 3:6, 6:3;
Tomaš Machač (Češ) - Sebastian Korda (ZDA/16) 6:4, 6:2, 6:4;
Matteo Arnaldi (Ita/30) - Roman Safjulin (Rus) 6:2, 6:4, 6:4;
Jordan Thompson (Avs) - Hubert Hurkacz (Pol/7) 7:6 (2), 6:1, 7:5;

Preberite še:

Laslo Đere
Sportal Đoković napredoval prek rojaka, ki se mu je do poškodbe odlično upiral
Coco Gauff
Sportal Branilka naslova uspešno čez drugo oviro, tudi olimpijski prvakinji gre kot po maslu
Emma Raducanu
Sportal Na teniškem OP ZDA je kaj takšnega do zdaj uspelo le štirim
 
Ne spreglejte