Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 6. 2022,
16.18

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20

Natisni članek

Iga Swiatek Daria Kasatkina Jessica Pegula Veronika Kudermetova OP Francije WTA Roland Garros

Sreda, 1. 6. 2022, 16.18

1 leto, 11 mesecev

OP Francije (WTA), 11. dan, četrtfinale

Znane vse polfinalistke, Rusinja do podviga kariere

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20
Iga Swiatek | Prva nosilka Iga Swiatek je v torek dopolnila 21 let, danes pa se je uvrstila v polfinale. | Foto Reuters

Prva nosilka Iga Swiatek je v torek dopolnila 21 let, danes pa se je uvrstila v polfinale.

Foto: Reuters

Na odprtem prvenstvu Francije sta se med najboljše štiri že v torek uvrstili Američanka Coco Gauff in Italijanka Martina Trevisan, danes pa sta postali znani še zadnji dve polfinalistki. V ruskem obračunu je Daria Kasatkina z 2:0 v nizih ugnala Veroniko Kudermetovo. Prva igralka sveta Poljakinja Iga Swiatek pa je upravičila vlogo favoritinje proti Američanki Jessici Peguli, ki je na poti do četrtfinala izločila tudi Slovenko Tamaro Zidanšek. Poljakinja je zmagala s 6:3 in 6:2.

Swiatek je z zmago podaljšala svoj zmagoviti niz na 33 tekem in če bo v Parizu dobila še dva dvoboja, bo izenačila rekord v številu zaporednih zmag, ki je v lasti Američanke Serene Williams.

Enaindvajsetletna Poljakinja je že v prvi igri tekmici vzela servis in nato povedla še 40:0. A se je Američanka vrnila, izenačila na 1:1 in pokazala, da prva igralka sveta mogoče vendarle ne bo imela lahkega dela. Toda nadaljevanje je vendarle pokazalo razliko v kakovosti, tako da z negotovostjo dvoboj ni postregel.

"Pred vsako tekmo sem živčna, tako je bilo tudi danes, a stres je včasih pozitivna stvar, saj postaneš bolj osredotočen in aktiven. Zadovoljna sem, sem še stopničko višje in gremo naprej," je bila dobre volje Poljakinja, ki jo zdaj čaka obračun z Rusinjo Kasatkino, ta je v ruskem četrtfinalnem dvoboju s 6:4 in 7:6 (5) premagala Veroniko Kudermetovo in se na turnirjih za grand slam uvrstila v svoj prvi polfinale.

Kasatkina v prvi polfinale na grand slamih

Petindvajsetletna Daria Kasatkina, 20. igralka na svetovni jakostni lestvici, je na največjih turnirjih tretjič igrala četrtfinalni obračun, prvič po letu 2018. Z vrstnico in rojakinjo sta bili sicer izenačeni, a je imela Kasatkina v odločilnih trenutkih mehkejšo roko.

Daria Kasatkina se je na turnirjih za grand slam uvrstila v svoj prvi polfinale. | Foto: Reuters Daria Kasatkina se je na turnirjih za grand slam uvrstila v svoj prvi polfinale. Foto: Reuters

"Videli ste, da je bila tekma res živčna in napeta, še posebej tie-break. Obe sva bili živčni, očitno Veronika še malo bolj," je po zmagi dejala Kasatkina, nekdanja zmagovalka Pariza v mladinski konkurenci. Kudermetova je bila v svojem prvem četrtfinalu na velikih turnirjih, storila pa je kar 50 neizsiljenih napak, enkrat več kot tekmica.

Kasatkina, ki se je na turnirjih za grand slam uvrstila v svoj prvi polfinale, je pri izidu 5:4 v drugem nizu že servirala za zmago, a izgubila dve zaporedni igri, po katerih je zahtevala zdravniški odmor. Pozneje ji je uspelo izenačiti in nato še dobiti skrajšano igro.

OP Francije (WTA), 11. dan, četrtfinale:

Sreda, 1. junij:
Daria Kasatkina (Rus/20) – Veronika Kudermetova (Rus/29) 6:4, 7:6 (5);
Iga Swiatek (Pol/1) – Jessica Pegula (ZDA/11) 6:3, 6:2.

Roland Garros četrtfinale Čilić
Sportal Hrvat Čilić v 17. poskusu prvič v polfinale Roland Garrosa
Cori Gauff
Sportal Znani prvi polfinalistki Roland Garrosa
Ne spreglejte