Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
21. 1. 2018,
13.45

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

Marin Čilić Rafael Nadal Nick Kyrgios Grigor Dimitrov OP Avstralije

Nedelja, 21. 1. 2018, 13.45

6 let, 3 mesece

OP Avstralije, 7. dan (moški)

Dimitrov izločil Avstralca, Nadal za polfinale proti Čiliću

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
Rafael Nadal | Foto Reuters

Foto: Reuters

Sedmi dan OP Avstralije so zaznamovali dvoboji osmine finala. Prvi nosilec Rafael Nadal je po štirih nizih ugnal Argentinca Sebastiana Diega Schwartzmana. V četrtfinalu se bo pomeril s Hrvatom Marinom Čilićem. Prvič v karieri se je med najboljših osem v Melbournu uvrstil Britanec Kyle Edmund, v večerni poslastici dneva pa je Bolgar Grigor Dimitrov vzel mero Avstralcu Nicku Kyrgiosu, ki je vse nize izgubil v podaljšani igri.

Španec Rafael Nadal do obračuna osmine finala na OP Avstralije še ni imel resnejšega dela, saj je vse nasprotnike premagal po treh nizih. V osmini finala je naletel na težjega tekmeca. Argentinec Sebastian Diego Schwartzman je postal prvi igralec, ki je letos v Melbournu dobil niz proti Špancu. Ostalo je le pri enem, na koncu se je z zmago s 3:1 v nizih v četrtfinale uvrstil prvi nosilec.

Britanec dočakal Bolgara

Veselje Kyla Edmunda po zgodovinskem preboju med najboljših osem v Melbournu. | Foto: Reuters Veselje Kyla Edmunda po zgodovinskem preboju med najboljših osem v Melbournu. Foto: Reuters V večernem terminu sta se pomerila tretji nosilec Grigor Dimitrov in domači ljubljenec Nick Kyrgios. Bolgar se je namučil za preboj v četrtfinale. Zmagal je s 3:1, prav vse nize pa je dobil šele po podaljšani igri.

Tretji igralec sveta se bo za polfinale udaril s 23-letnim Britancem Kylom Edmundom, ki je postavil novi osebni mejnik in se prvič v karieri na OP Avstralije prebil med najboljših osem. Edmund brani čast britanskega tenisa v Melbournu po odpovedi Andyja Murrayja in vrnitvi Aljaža Bedeneta pod slovensko zastavo

Čilić se je izenačil z Ivaniševićem

Marin Čilić je izenačil rekord hrvaškega tenisa po nastopih v četrtfinalu na grand slam turnirjih. | Foto: Reuters Marin Čilić je izenačil rekord hrvaškega tenisa po nastopih v četrtfinalu na grand slam turnirjih. Foto: Reuters Kot prvi se je v četrtfinale prebil Hrvat Marin Čilić. V izenačenem dvoboju, saj se je kar v treh od štirih nizov igrala podaljšana igra, je na igrišču Margaret Court Arena premagal Španca Pabla Carrena Busto s 3:1 in proslavil jubilejno 100. zmago na grand slam turnirjih.

Hkrati je na večni lestvici hrvaškega tenisa izenačil dosežek nekdanjega trenerja Gorana Ivaniševića, ki je v četrtfinalu enega izmed štirih največjih turnirjev na svetu (OP Avstralije, OP Francije, Wimbledon in OP ZDA) zaigral enajstkrat.

Čilić bo v četrtfinalu OP Avstralije v Melbournu zaigral prvič po osmih letih, za preboj med štiri najboljše pa ga čaka prvi igralec sveta, Nadal.

Ne spreglejte