Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
21. 1. 2018,
14.00

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Elise Mertens Carla Suarez Navarro Caroline Wozniacki OP Avstralije

Nedelja, 21. 1. 2018, 14.00

6 let, 3 mesece

OP Avstralije, 7. dan (WTA)

Wozniackijeva zaigrala kot prerojena

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Caroline Wozniacki Rybarikova | Foto Reuters

Foto: Reuters

Na OP Avstralije se dekleta merijo v dvobojih osmine finala. Danska zvezdnica Caroline Wozniacki, kisi prizadeva, da bi osvojila prvi grand slam turnir v karieri, si je privoščila Magdaleno Rybarikovo, nepostavljena Španka Carla Suarez Navarro pa si je nastop v četrtfinalu zagotovila po maratonskem tretjem nizu (8:6). Belgijka Elise Mertens je izločila Dalmatinko Petro Martić in si priigrala največji uspeh v karieri.

Druga nosilka turnirja Caroline Wozniacki je že kar nekaj časa prisotna na svetovni teniški sceni, a lovorike s turnirja za grand slam še nima. Ob odsotnosti Serene Williams ima lepo priložnost, da osvoji prvenec na turnirjih velike četverice. Danka je v osmini kroga na osrednjem igrišču Rod Laver Arena zaigrala kot prerojena. Slovakinjo Magdaleno Rybarikovo, 20. nosilka turnirja, je odpravila po vsega 63 minutah. Oddala je le tri igre, vse v prvem nizu, v drugem pa je tekmici zavezala kravato in ji vsega skupaj prepustila le šest točk.

Kako se je Španka Carla Suarez Navarro prebila med najboljših osem? 

Danka s poljskimi koreninami se bo v četrtfinalu pomerila s Španko Carlo Suarez Navarro, ki je s 4:6, 6:4 in 8:6 izločila Estonko Anett Kontaveit.

Debitirala skupaj z Nastjo Kolar

Elise Mertens (levo) je izločila Splitčanko Petro Martić. | Foto: Reuters Elise Mertens (levo) je izločila Splitčanko Petro Martić. Foto: Reuters Med najboljših osem se je uvrstila tudi 22-letna Belgijka Elise Mertens, ki je po dveh izenačenih nizih odpravila Hrvatico Petro Martić. Mertensova je dosegla največji uspeh na grand slam turnirju.

Pred tem se je najdlje prebila lani na OP Francije, ko je zaigrala v 3. krogu. Med najboljšimi je debitirala leta 2015 na WTA turnirju v Bogoti, ko je združila moči s Slovenko Nastjo Kolar. Do danes je v konkurenci posameznic osvojila dva turnirja.

V zadnjem dvoboju dneva je Elina Svitolina v dveh nizih odpihnila Deniso Allertovo. .

Klepačeva skoraj presenetila prva nosilca

Slovenska teniška igralka Andreja Klepač je v Melbournu v konkurenci mešanih dvojic združila moči z Američanom Rajeevom Ramom in namučila prva nosilca, Tajvanko Latisho Chan in Škota Jamieja Murrayja. Prvopostavljeni par je zmagal s 4:6, 7:5 in 11:9. Koprčanka je na OP Avstralije nastopila tudi v konkurenci ženskih parov.

Ne spreglejte