Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
2. 9. 2024,
8.27

Osveženo pred

20 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,15
Emma Navarro Grand Slam tenis Donna Vekić Arina Sabalenka Coco Gauff OP ZDA

Natisni članek

Ponedeljek, 2. 9. 2024, 8.27

20 minut

OP ZDA (WTA), 7. dan

Navarro izločila branilko naslova Gauff, Dženg do zmage ob 2. uri

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,15
Emma Navarro, Coco Gauff | Emma Navarro je v osmini finala izločila rojakinjo in branilko naslova Coco Gauff. | Foto Guliverimage

Emma Navarro je v osmini finala izločila rojakinjo in branilko naslova Coco Gauff.

Foto: Guliverimage

V ženskem delu teniškega OP ZDA so na sporedu prvi dvoboji osmine finala. Branilka naslova Coco Gauff je priznala premoč rojakinji Emmi Navarro, ki jo v četrtfinalu čaka dvoboj s Španko Paulo Badoso. V četrtfinale se je uvrstila tudi druga nosilka Arina Sabalenka, ki jo čaka dvoboj s Kitajko Činven Dženg. Ta je ob 2.15 po newyorškem času premagala Hrvatico Donno Vekić. Igralki sta dvoboj končali najpozneje v zgodovini ženskih tekem OP ZDA.

Frances Tiafoe
Sportal Frances Tiafoe končal sanje Đokovićevega krvnika

Pri ženskah si je prva mesto med osmerico najboljših zagotovila Španka Paula Badosa. To ji je uspelo šele drugič v karieri, potem ko je v četrtfinalu izpadla na OP Francije 2021.

V New Yorku je bila v četrtem krogu boljša od Kitajke Wang Yafan s 6:1, 6:2 in čustveno pospremila dogajanje v New Yorku po številnih poškodbah v zadnjih sezonah.

Paula Badosa se je kot prva zavihtela v četrtfinale.  | Foto: Reuters Paula Badosa se je kot prva zavihtela v četrtfinale. Foto: Reuters

"Dvoboj se je začel z veliko bitko. Ko sem videla na semaforju 17 minut po dveh igrah v tej vlagi, sem mislila, da bom na igrišču kar umrla. Vedela sem, da bo vredno. V tistih trenutkih si mislim, da je tekmica žilava, a da sem sama še bolj. Če bom morala igrati tri ure, naj bo tako," je nekdanja številka dve (april 2022) ženskega tenisa povedala takoj po dvoboju.

"Sem samozavestna, na teh igriščih se ob podpori občinstva počutim izjemno," je dodala in se obrnila v nedavno preteklost. "Nočem jokati, toda lani sem tu morala odpovedati nastop na turnirju. Pred nekaj meseci sem razmišljala o koncu kariere, saj nisem več verjela vase, obenem pa tudi poškodba ni bila nič bolje. Zato se zdi vrnitev sem po 12 mesecih kot uresničitev sanj," je še zaključila Badosa.

Gauff ne bo ubranila naslova. | Foto: Guliverimage Gauff ne bo ubranila naslova. Foto: Guliverimage Badosa se bo v četrtfinalu pomerila z domačinko Emmo Navarro, ki je izločila tretjo nosilko in branilko naslova Coco Gauff. Potem ko je dobila prvi niz, je Gauff izenačila, tretji niz in napredovanje pa sta s 6:3 pripadla Navarro. Ta se je prvič v karieri uvrstila med najboljših osem na OP ZDA, pred tem ji je do četrtfinala grand slama uspelo priti letos v Wimbledonu.

Arina Sabalenka je napredovala brez težav. | Foto: Guliverimage Arina Sabalenka je napredovala brez težav. Foto: Guliverimage

Uspešna je bila druga nosilka Arina Sabalenka, ki je brez oddanega niza s 6:2, 6:4 izločila Belgijko Elise Mertens. Belorusinja je ob 2. uri po newyorškem času dobila tekmico. To je Činven Dženg, ki je po hudem boju in treh nizih s 7:6 (2), 4:6, 6:2 strla odpor Hrvatice Donne Vekić.

Olimpijska zmagovalka Činven Dženg je malce po 2. uri izločila Donno Vekić. | Foto: Guliverimage Olimpijska zmagovalka Činven Dženg je malce po 2. uri izločila Donno Vekić. Foto: Guliverimage

Dvoboj Kitajke in Hrvatice se je končal ob 2.15 po lokalnem času, kar je najpoznejši konec ženskega obračuna v zgodovini OP ZDA. Teniški igralki sta se srečali že v finalu olimpijskih iger, ko se je na koncu prav tako veselila Dženg.

"To je neverjetno, srčna hvala vsem navijačem, ki niste zaspali in ste naju tako dolgo spodbujali," je v prvi izjavi po tekmi povedala Zheng. Na OP ZDA pa je najpozneje zadnjo žogico doslej udaril Zverev ob 2.35 v tretjem krogu proti Argentincu Tomasu Martinu Etcheverryji.

Izidi:

OP ZDA, grand slam (67,65 milijona evrov):
ženske, osmina finala:

Paula Badosa (Špa/26) – Yafan Wang (Kit) 6:1, 6:2
Emma Navaro (ZDA, 12) – Coco Gauff (ZDA, 3) 6:3, 4:6, 6:3
Arina Sabalenka (Brl, 2) – Elise Mertens (Bel, 33) 6:2, 6:4
Činven Dženg (Kit, 7) – Donna Vekić (Hrv, 24) 7:6 (2), 4:6, 6:2

Preberite še:

OP ZDA Iga Swiatek
Sportal Niti za hip dvoma o napredovanju Ige Swiatek
Novak Đoković
Sportal Novak Đoković se poslavlja od OP ZDA
Coco Gauff
Sportal Coco Gauff in finalistki z OI napredovale
 
Ne spreglejte