Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 9. 2024,
6.30

Osveženo pred

2 uri, 2 minuti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,21
Jack Draper Grand Slam tenis Danil Medvedjev Jannik Sinner OP ZDA

Natisni članek

Nedelja, 1. 9. 2024, 6.30

2 uri, 2 minuti

OP ZDA (ATP), 6. dan

Sinner in Medvedjev nista ponovil napak Alcaraza in Đokovića

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,21
Jannik Sinner | Jannik Sinner je za napredovanje potreboval malce manj kot dve uri. | Foto Guliverimage

Jannik Sinner je za napredovanje potreboval malce manj kot dve uri.

Foto: Guliverimage

Prvi igralec sveta Jannik Sinner na odprtem prvenstvu ZDA v newyorškem Queensu ni šel po poti Novaka Đokovića in Carlosa Alcaraza ter se je zanesljivo uvrstil v osmino finala. V tretjem krogu je premagal Christopherja O'Connella, z igrišča ga je odpihnil z izidom 6:1, 6:4, 6:2. V noči na nedeljo po srednjeevropskem času je zmagal tudi peti nosilec Danil Medvedjev, ki je v treh nizih domov poslal Flavia Cobollija.

OP ZDA Iga Swiatek
Sportal Niti za hip dvoma o napredovanju Ige Swiatek

Jannik Sinner na letošnjem OP ZDA zaradi dopinške afere igra pod velikim pritiskom, kar se je videlo v uvodnem krogu proti Mackenzieju McDonaldu. V drugem krogu je proti Alexu Michelsenu igral že veliko bolje, brezhiben pa je bil tudi v tretjem krogu, ko je s 6:1, 6:4 in 6:2 izločil Avstralca Christopherja O'Connella. To je bil njun tretji medsebojni dvoboj, vse je brez izgubljenega niza dobil 23-letni Italijan. 

"Igral sem dobro, zbrano, dobro sem serviral. Užival sem v tenisu, to je najpomembneje. A sprostiti se ne smeš. Grem iz z dneva v dan, bomo videli, kam lahko pridem," je bil zadovoljen 23-letnik, ki je imel 65-odstoten prvi servis, dosegel pa je 15 asov ter 46 "winnerjev". Na svoj prvi servis je dobil 82 odstotkov točk. 

Nizozemec brez novega presenečenja

Britanec Jack Draper je izenačil svoj najboljši dosežek na turnirjih za grand slam. | Foto: Guliverimage Britanec Jack Draper je izenačil svoj najboljši dosežek na turnirjih za grand slam. Foto: Guliverimage Nizozemec Botic van De Zandschulp ni zmogel še enega presenečenja. Potem ko je v prejšnjem krogu izločil Carlosa Alcaraza, ga je tokrat ugnal 25. nosilec Britanec Jack Draper, ki je tako izenačil svoj najboljši dosežek na turnirjih za grand slam. Nizozemec ni ponovil igre proti favoriziranem Špancu, dvoboj proti Britancu je izgubil v treh nizih.

"Potem ko izločiš velikega favorita, v naslednjem dvoboju ni lahko igrati. To vem iz lastnih izkušenj. Imel je tudi manj časa za regeneracijo, zato danes ni bil pravi. Tudi jaz nisem igral svojega najboljšega tenisa, imel sem nihanja gor in dol, toda pomembno je, da sem napredoval," je dejal 22-letni Draper, ki se bo v osmini finala meril s Čehom Tomašom Machačem.

Na delu je bil tudi Danil Medvedjev, peti nosilec turnirja, ki je v večernem delu stopil na osrednje igrišče. Njegov nasprotnik je bil Italijan Flavio Cobolli, ki je že z uvrstitvijo v tretji krog dosegel najboljši rezultat na turnirjih za grand slam. Zanju je bil to prvi medsebojni dvoboj, z zmago Medvedjeva s 6:3, 6:4, 6:3 pa se je končal po dveh urah in 18 minutah.

OP ZDA, ATP, 6. dan, 3. krog:

Jannik Sinner (Ita/1) - Christopher O'Connell (Avs) 6:1, 6:4, 6:2;
Tomaš Machač (Češ) - David Goffin (Bel) 6:3, 6:1, 6:2;
Jack Draper (VBr/25) - Botic van de Zandschulp (Niz) 6:3, 6:4,6:2;
Tommy Paul (ZDA/14) - Gabriel Diallo (Kan) 6:7 (5), 6:3, 6:1, 7:6 (3);
Nuno Borges (Por) - Jakub Mešik (Češ) 6:7 (5), 6:1, 3:6, 7:6 (6), 6:0;
Danil Medvedjev (Rus/5) - Flavio Cobolli (Ita/31) 6:3, 6:4, 6:3;
Alex De Minaur (Avs/10) - Daniel Evans (VBr) 6:3, 6:7 (4), 6:0, 6:0;
Jordan Thompson (Avs) - Matteo Arnaldi (Ita/30) 7:5, 6:2, 7:6 (5).

Coco Gauff
Sportal Coco Gauff in finalistki z OI napredovale
Karolina Pliškova
Sportal Je bil to najkrajši dvoboj v zgodovini? #video

 

Ne spreglejte