Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 8. 2024,
11.15

Osveženo pred

1 ura, 7 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,15
Jasmine Paolini Karolina Pliškova OP ZDA

Natisni članek

Petek, 30. 8. 2024, 11.15

1 ura, 7 minut

Je bil to najkrajši dvoboj v zgodovini? #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,15
Karolina Pliškova | Karolina Pliškova je morala dvoboj predati že po tretji točki dvoboja. | Foto Guliverimage

Karolina Pliškova je morala dvoboj predati že po tretji točki dvoboja.

Foto: Guliverimage

V četrtek smo bili na teniškem OP ZDA priča zelo nenavadnemu dvoboju. V drugem krogu sta se pomerili Karolina Pliškova in Jasmine Paolini, a se je ta končal že po dobri minuti. Je bil to najkrajši dvoboj v zgodovini OP ZDA ali celo v zgodovini modernega tenisa?

Po tretji točki je odšepala proti stolu

V drugem krogu OP ZDA sta se med seboj pomerili Italijanka Jasmine Paolini, peta nosilka turnirja, in Čehinja Karolina Pliškova, nekdaj tudi prva igralka sveta. Ljubitelji tenisa so pričakovali zanimiv dvoboj, a se je ta končal po le treh točkah oziroma po dobri minuti.

Na začetku dvoboja pri izidu 15:15 je Pliškova nerodno stopila na levo nogo. Že takoj je bilo videti, da z 32-letno teniško igralko nekaj ni v redu, saj je takoj odšepala proti svojemu stolu, kmalu za tem pa je Italijanka segla v roko in predala dvoboj. Izid na semaforju je kazal 30:15.

Je bil to najkrajši dvoboj? Kaj se je dogajalo leta 1972?

Mnogi so se začeli spraševati, ali je bil to najkrajši dvoboj v zgodovini OP ZDA. Na družbenih omrežjih se je oglasil Andy Walke, velik poznavalec tenisa. Ta je hitro pojasnil, da omenjeni dvoboj ni bil najkrajši na OP ZDA. Spomnil je na leto 1972, ko sta v prvem krogu med seboj igrala Georges Goven in Chico Hagey. Slednji je v prvi točki tekel za žogico, pri tem je zadel v ograjo in si zlomil nogo. Dvoboj se je končal pri izidu 0:15.

Karolina Pliškova | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage

Težave z gležnjem se vlečejo že nekaj časa

"Zadnje mesece sem imela težave z gležnjem. Dali so mi nekaj injekcij, a niso kaj dosti pomagale, čeprav ni bilo tako hudo. Pri tretji točki dvoboja sem si malo zvila gleženj. Nekaj je. Za zdaj nimamo nobenih informacij ... Šli bomo na magnetno resonanco in upam, da bomo po tem zvedeli več. Upam, da ni hujšega. Kosti so v redu," je na družbenih omrežjih sporočila Pliškova.

Jasmine Paolini | Foto: Guliverimage Jasmine Paolini Foto: Guliverimage

Italijanka je ob takšni zmagi ostala brez besed

"Žalostno je. Upam, da si bo res kmalu opomogla, saj ni dobro, da na takšen način zapustiš igrišče. Ne vem, kaj naj rečem, ker nisva igrali dvoboja. To ni dobro za tenis," je po nenavadnem srečanju povedala 27-letna Italijanka. Paolini v tretjem krogu čaka Kazahstanka Julija Putintseva.

Ne spreglejte