Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
13. 11. 2018,
10.08

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,56

Natisni članek

teniški globus ATP John Isner Novak Đoković

Torek, 13. 11. 2018, 10.08

5 let, 5 mesecev

London

Đoković: Lepo je videti takšnega športnega zvezdnika ob igrišču #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,56
Novak Đoković | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Novak Đoković letošnjo sezono nadaljuje v svojem slogu, potem ko je v dveh nizih premagal Johna Isnerja. Dvoboj si je ogledal tudi nogometni zvezdnik Cristiano Ronaldo, ki pa se ni najbolje znašel pri ujemanju teniške žogice.

Novak Đoković, prvi igralec sveta, je v torek brez večjih težav premagal Johna Isnerja, ki kljub svojim izjemnim servisom ni bil kos srbskemu igralcu. Američan je namreč po dvoboju priznal, da je Novak prvi, drugi in tretji na lestvici, ki najbolje vračajo servis. Po dvoboju so Novaka vprašali, ali ima kakšen dober nasvet za vračanje servisov. "Bodite čim bolj za osnovno črto in nato izberite stran," se je nekoliko pošalil Beograjčan, ki se je med drugim gledalcem zahvalil za podporo.

Novak Đoković London
Sportal Gladka zmaga Đokovića, do prvega uspeha tudi Zverev
Novak Đoković je za zmago potreboval 75 minut. | Foto: Gulliver/Getty Images Novak Đoković je za zmago potreboval 75 minut. Foto: Gulliver/Getty Images

Vesel je, da se je lahko vrnil

Novak Đoković se je v London vrnil po enoletnem premoru. Lani ga je namreč zaustavila poškodba komolca. "Na neki način sem užival v premoru, po drugi strani pa sem pogrešal igranje v tej dvorani. Kot sem že povedal, dejansko mislim, da je to eno največjih teniških prizorišč na svetu, in vesel sem, da sem se lahko vrnil."

"Bil je izjemen dvoboj, saj mi je proti Johnu (Isnerju, op. p.) uspelo narediti tri "breake", kar je včasih misija nemogoče." | Foto: Gulliver/Getty Images "Bil je izjemen dvoboj, saj mi je proti Johnu (Isnerju, op. p.) uspelo narediti tri "breake", kar je včasih misija nemogoče." Foto: Gulliver/Getty Images Misija nemogoče

Nole je za zmago proti Američanu potreboval le uro in 15 minut. Isner ni imel tako rekoč nobenih možnosti proti 31-letnemu Novaku, ki je prikazal vrhunsko igro. "Bil je izjemen dvoboj, saj mi je proti Johnu (Isnerju, op. p.) uspelo narediti tri "breake", kar je včasih misija nemogoče. Uspelo mi je biti na pravem mestu ob pravem času. Začetni udarec mi je zelo dobro deloval, dobro sem igral z osnovne črte in nisem mu dal prav veliko priložnosti. Na splošno je bil zelo dober dvoboj," je še povedal 14-kratni zmagovalec turnirja za grand slam.

Cristiano Ronaldo v družbi svoje partnerice in sina. | Foto: Gulliver/Getty Images Cristiano Ronaldo v družbi svoje partnerice in sina. Foto: Gulliver/Getty Images Na dvoboju tudi Cristiano Ronaldo

Da gre za res velik športni dogodek, se vidi tudi po obisku slavnih. Večerni dvoboj si je v družbi svoje žene in najstarejšega sina ogledal tudi Cristiano Ronaldo.

"Cel večer sem imel barve njegovega kluba. Prepričan sem, da je bil vesel, ko je to videl," se je po dvoboju pošalil Đoković, ki je imel v ponedeljek na sebi črno belo opravo, medtem ko Ronaldo igra za italijanski Juventus.

To ni bilo prvikrat, da je Ronaldo prišel gledati Srba ali katerega drugega igralca. Lani je na turnirju v Madridu gledal dvoboj Nadala in Đokovića. "Lepo je videti takšnega športnega zvezdnika ob igrišču. Velikokrat nas je prišel gledati tudi v Madridu. On je eden izmed največjih športnih zvezdnikov v zadnjem desetletju in za naš šport je dobro, da pride na dvoboje. Videl sem, da je bil tam z družino. Po dvoboju ga nisem uspel srečati, ampak upam, da ga bomo videl pozneje ta teden."

Novak Đoković bo v sredo igral proti Aleksandru Zverevu.

Roger Federer
Sportal Kaj se dogaja z Rogerjem Federerjem?
Ne spreglejte