Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 11. 2019,
22.34

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,33

1

Natisni članek

Novak Đoković Roger Federer Matteo Berrettini Dominic Thiem ATP

Četrtek, 14. 11. 2019, 22.34

4 leta, 5 mesecev

LONDON, NITTO ATP FINALS, 5. DAN

Federer zaigral kot v najboljših letih in poslal Đokovića domov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,33

1

Roger Federer | Roger Federer je na odločilnem dvoboju premagal Novaka Đokovića in se uvrstil v polfinale. | Foto Reuters

Roger Federer je na odločilnem dvoboju premagal Novaka Đokovića in se uvrstil v polfinale.

Foto: Reuters

Na finalnem teniškem turnirju v Londonu si je poleg Avstrijca Dominica Thiema vozovnico za polfinale priboril še Švicar Roger Federer, ki je v večernem spektaklu v dobri uri razorožil Novaka Đokovića in poskrbel, da je Srb izpadel že pred izločilnim delom zaključnega turnirja. S tem je postalo dokončno jasno, da bo na prvem mestu jakostne lestvici ATP prezimil Španec Rafael Nadal.

Rafael Nadal
Sportal Nikoli ne odpišite Rafaela Nadala! Cicipas odpihnil Zvereva. #video

To je bil 49. medsebojni obračun trenutnih številk dve in tri moškega tenisa, do 23. zmage pa je po uri in 14 minutah suvereno prišel 38-letni Roger Federer.

V prvem nizu je Švicar, ki je skozi celotni dvoboj serviral odlično, zmagal s 6:4, do odločilne prednosti pa prišel v tretji igri prvega niza, ko mu je brez izgubljene točke uspelo odvzeti servis Đokoviću.

Srb je moral po porazu športno čestitati švicarskemu šampionu. | Foto: Reuters Srb je moral po porazu športno čestitati švicarskemu šampionu. Foto: Reuters

V četrti igri drugega niza pa je do edine priložnosti za 'brejk' prišel Srb, a jo je Švicar ubranil in na koncu dobil igro, v naslednji igri pa naredil to, kar 32-letnemu Đokoviću pred tem ni uspelo in dobil igro na servis nasprotnika. V deveti igri pa je Federer na servis Đokovića izkoristil prvo priložnost za zmago in se uvrstil v polfinale.

Prvi obračun tretjega kroga v skupini Björn Borg je s 7:6 (3) in 6:3 dobil Italijan Matteo Berrettini, kar je njegova edina zmaga na letošnjem zaključnem turnirju. Popoldne je v britanski prestolnici premagal Avstrijca Dominica Thiema, ki pa si je že po uvodnih zmagah nad Đokovićem in Federerjem izboril polfinalni nastop.

V petek bo napeto, Nadal ostaja št. 1

Rafael Nadal bo prezimil kot prvi lopar sveta. | Foto: Reuters Rafael Nadal bo prezimil kot prvi lopar sveta. Foto: Reuters V petek bosta v londonski O2 Areni na sporedu še obračuna 3. kroga v skupini Andre Agassi. Ob 15. uri se bo Grk Stefanos Tsitsipas, ki si je že zagotovil polfinalni nastop, pomeril z Rafaelom Nadalom, ki bo ne glede na razplet ostal številka ena moškega tenisa, ob 21. uri pa bo na sporedu še dvoboj med Rusom Danilom Medvedjevom in Nemcem Alexandrom Zverevom.

V tej skupini je Tsitsipas dosegel dve zmagi, Zverev in Nadal po eno, Medvedjev pa je doživel dva poraza. Nadal se bo prebil v polfinale v primeru zmage nad Tsitsipasom in porazu Zvereva proti Medvedjevu, v primeru zmage Nadala in Zvereva pa bo napredoval Nemec. Možnost za napredovanje ima tudi Medvedjev, to se bo zgodilo le v primeru njegove zmage nad Zverevom in Tsitsipasa nad Nadalom z 2:0.

Roger Federer, otroci
Sportal Roger Federer boleče poraze prebrodi s pomočjo svojih otrok

Pirova zmaga Italijana

V popoldanskem dvoboju je Italijan Matteo Berrettini v uvodnem dvoboju skupine Björn Borg s 7:6 (3) in 6:3 v 78 minutah premagal Avstrijca Dominica Thiema, ki pa si je napredovanje zagotovil že pred tem dvobojem, tako da poraz ni bil usoden.

Matteo Berrettini (levo) je v sosedskem obračunu ugnal Dominica Thiema in dočakal prvo zmago na zaključnem turnirju masters. | Foto: Reuters Matteo Berrettini (levo) je v sosedskem obračunu ugnal Dominica Thiema in dočakal prvo zmago na zaključnem turnirju masters. Foto: Reuters

23-letni Berrettini, ki se letos prvič druži z elito, je tako vknjižil prvo zmago, rezultat v medsebojnih obračunih s tri leta starejšim sosedom iz Avstrije pa izenačil na 2:2.

Novak Đoković
Sportal Đoković po bolečem porazu: To sem redko doživel #video

Skupina Bjorn Borg, 3. krog:

Matteo Berrettini : Dominic Thiem 7:6 (3), 6:3. 
Novak Đoković - Roger Federer 6:4, 6:3

 

Lestvica:

Skupina Bjorn Borg:

Dominic Thiem* 2 zmagi – 1 poraz
Roger Federer* 2 – 1
Novak Đoković 1 – 2
Matteo Berrettini 1 – 2

Skupina Andre Agassi:

Stefanos Cicipas* 2 zmagi – 0 porazov
Aleksander Zverev 1 – 1
Rafael Nadal 1 – 1
Daniil Medvedev 0 – 2

* že uvrščen v polfinale

Ne spreglejte