Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
12. 11. 2017,
8.17

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55

Natisni članek

Andre Agassi Novak Đoković

Nedelja, 12. 11. 2017, 8.17

6 let, 5 mesecev

"Novaka Đokovića bom naredil boljšega kot kdajkoli prej"

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55
Andre Agassi | Foto Reuters

Foto: Reuters

Andre Agassi, nekdanji vrhunski teniški igralec, danes pa trener Novaka Đokovića, verjame, da lahko s svojimi izkušnjami pomaga srbskemu teniškemu zvezdniku. Pravzaprav mu lahko pomaga do te mere, da bo boljši kot kdajkoli prej.

Nekdanji prvi igralec sveta je z Novakom Đokovićem začel sodelovati malo pred letošnjim OP Francije, kjer se je Srb prebil 'le' do četrtfinala. Konec julija je Nole svojim navijačem sporočil, da se zaradi poškodbe komolca umika.

Se bo Novak Đoković res vrnil še boljši? | Foto: Reuters Se bo Novak Đoković res vrnil še boljši? Foto: Reuters Agassi se ne boji zanj

V tem času se je nekdanji prvi igralec sveta nekoliko več posvetil družini, ob tem pa vseskozi pridno treniral in krepil fizično pripravo. Želi si namreč, da bi bil prihodnjo sezono čim bolje pripravljen. Tudi v letu 2019 ga bo le na določenih turnirjih spremljal Agassi. Američan je prepričan, da se Beograjčan na teniško sceno lahko vrne še boljši.

"Če sem iskren, me ne potrebuje, da bi lahko spet zmagoval. Lahko pa mu pomagam, da bo še boljši kot kdajkoli prej. Morda je prišel le do malo slabšega obdobja v svoji karieri. Pridružil sem se šele malo pred OP Francije, ampak se ne bojim zanj," je uvodoma v enem izmed zadnjih pogovorov povedal Agassi, ki mu je v veliko veselje sodelovati z Đokovićem.

Andre Agassi se je Novaku pridružil lani pred OP Francije. | Foto: Reuters Andre Agassi se je Novaku pridružil lani pred OP Francije. Foto: Reuters

Zavračal je ponudbe, glede Đokovića pa ni bilo vprašanja

"V tem obdobju življenja zavračam ponudbe in delam tisto, kar me veseli in zaradi česar zjutraj brez težav vstanem iz postelje. Pri Đokoviću sploh ni vprašanj, pravzaprav se trudim, da sem čim več v stiku z njim. To ni enako, kot bi treniral 19-letnika. On je osvojil več lovorik kot jaz. Moja naloga je, da mu dam nekaj, kar je pomagalo tudi meni. Verjamem, da se bo takoj vrnil, in lahko vam povem, da je dobil še nekaj dodatne mišične mase, predvsem v nogah."

Gre za izjemno nadarjenega igralca Novak Đoković bo prvič zaigral prihodnje leto na turnirju v Brisbanu. | Foto: Twitter - Voranc Novak Đoković bo prvič zaigral prihodnje leto na turnirju v Brisbanu. Foto: Twitter - Voranc

Agassi, ki je prepričan, da bo poškodba komolca čez teden dni preteklost, je nad 12-kratnim zmagovalcem turnirjev za grand slam navdušen. "Izjemno je nadarjen na več področjih. Na igrišču vidimo le njegove fizične lastnosti, vendar pa ima tudi izjemne psihološke in analitične sposobnosti."

Sprva se je govorilo, da bo 30-letni teniški igralec prvič na igrišče stopil šele na OP Avstralije, pred časom pa so avstralski mediji razkrili, da ga bodo ljubitelji tenisa lahko že gledali na turnirju v Brisbanu.

Ne spreglejte