Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
27. 9. 2017,
9.53

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

Natisni članek

ATP Andre Agassi Novak Đoković

Sreda, 27. 9. 2017, 9.53

6 let, 7 mesecev

Novak Đoković še ne ve, koliko časa bo vztrajal

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43
Novak Đoković | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Novak Đoković, prvi igralec sveta, je v enem izmed pogovorov razkril, da v zadnjih dneh nič ne počiva. Prav tako pa še ne ve, koliko časa bo vztrajal v vrhunskem tenisu, a čuti, da lahko v belem športu še veliko doseže.

Novak Đoković se je po turnirju v Wimbledonu odločil, da predčasno prekine letošnjo sezono, potem ko je imel težave s komolcem. Svojo vrnitev je napovedal v letu 2018, ko bo zaigral na OP Avstralije. Iz njegovega tabora so že sporočili, da bo Nole tudi v prihodnje sodeloval z Andrejem Agassijem.

Srbski teniški zvezdnik je v svoji karieri osvojil praktično vse in kot je povedal za sportklub.rs, svojih lovorik že zdavnaj več ne šteje, vendar pa ga spominjajo na ves trud, željo, energijo, ki je vložil v to.

"Za mene je veliko bolj pomembna pot do nagrade kot pa nagrada." | Foto: Guliverimage/Getty Images "Za mene je veliko bolj pomembna pot do nagrade kot pa nagrada." Foto: Guliverimage/Getty Images Zaznamovala so ga devetdeseta leta

"Spominjam se trenutka, kako sem odraščal z loparjem in prvega trenutka, ko sem prvič vzel lopar v roke. Bil sem del teniškega kampa na Kopaoniku. To odraščanje in devetdeseta leta, ki so bil za vse nas težka, je doprineslo k temu, da še toliko bolj cenim in spoštujem nagrade in vse skupaj, kar sem mi dogaja v življenju. Za mene je veliko bolj pomembna pot do nagrade kot pa nagrada. Nagrada je le smetana na torti, ampak ustvarjanje te torte je tisto, ki me najbolj izpopolnjuje."

"Želim si še igrati in da se dokazujem sebi in drugim." | Foto: Reuters "Želim si še igrati in da se dokazujem sebi in drugim." Foto: Reuters

Lahko še veliko doseže

Đoković, ki je v svoji karieri osvojil 12 lovorik za grand slam, še ne ve, koliko časa bo vztrajal na teniških igriščih. Želja po dokazovanju je še vedno velika. "Želel bi, da traja še deset let, ampak bomo videli, koliko časa bo še vse skupaj trajalo v profesionalnem tenisu. Želim si še igrati in da se dokazujem sebi in drugim. Verjamem, da ne glede na to, kaj sem dosegel, da lahko še veliko dosežem," je povedal Đoković, ki je med drugim povedal, da bo tudi v prihodnje sodeloval z Andrejem Agassijem.

Prvič v življenju V zadnjem času Nole skrbi predvsem za svojo kondicijo. | Foto: Instagram/Getty Images V zadnjem času Nole skrbi predvsem za svojo kondicijo. Foto: Instagram/Getty Images

"Vidim, da je v določenih elementih igre še veliko prostora za napredek. Morda tega drugi ne vidijo, ampak jaz to vidim. Vesel sem, da to vidi tudi moja ekipa, tako da je še dovolj prostora, da se posvetimo analizi moje igre. Prvič v življenju imam pet mesecev, da lahko postopoma dvignem raven kondicije, igre in da se lahko psihološko pripravim na svojo sezono ter upam, da bom takrat na vrhuncu."

Ne spreglejte