Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
24. 9. 2018,
10.31

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,42

Natisni članek

teniški globus ATP Novak Đoković

Ponedeljek, 24. 9. 2018, 10.31

5 let, 7 mesecev

Novak Đoković: Ne bom rekel, da v preteklosti nisem grešil

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,42
Novak Đoković | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Teniški igralec Novak Đoković je bil zadnje dni v Chicagu, kjer je igral v Laver Cupu. Eden najboljših igralcev vseh časov se ni mogel izogniti vprašanju o izbruhu Serene Williams v finalu OP ZDA. Srb je izjavil, da morajo tako igralci kot sodniki nositi posledice za svoja dejanja.

Že kar nekaj časa je minilo od ekscesa v ženskem finalu OP ZDA, ko se je Serena Williams "na smrt" sprla z glavnim sodnikom Carlosom Ramosom. Ta ji je namreč dal kar tri opozorila. Pri drugem opozorilu so ji vzeli točko, po tretjem pa celo igro. Še vedno se krešejo mnenja, ali je Američanka opravičeno dobila kazen.

Naomi Osaka, Serena Williams
Sportal Japonka razkrila, kaj ji je med razglasitvijo prišepnila Williamsova #video

Tudi sodniki bi morali odgovarjati

Novak Đoković je nekaj o tem spregovoril že na OP ZDA, nekaj več je povedal na Laver Cupu v Chicagu. "Vsi so samo ljudje in moramo razumeti, da ne morejo biti vedno na najvišji ravni," je uvodoma povedal Đoković in dodal:

"Seveda se moram postaviti na stran igralcev. Popolnoma se strinjam s sodniki, ko nas opozarjajo na nekatere napake, verbalno prekršimo pravilo, polomimo lopar in smo ob tem kaznovani. A igralci menijo, da bi morali tudi sodniki odgovarjati za svoja dejanja in bi morali biti kaznovani za velike napake, ki morda spreobrnejo dvoboj."

Pred kratkim so kaznovali sodnika Lahyanija

Na zadnjem letošnjem turnirju za grand slam (OP ZDa) smo lahko videli precej nenavadno situacijo, ko je sodnik Mohamed Lahyani sestopil iz svojega stola in se pogovarjal oziroma spodbujal Nicka Kyrgiosa, avstralskega teniškega igralca. To je v teniškem svetu povzročilo kar nekaj negodovanja. Lahyani zaradi tega ne bo smel soditi dveh turnirjev serije ATP. In kaj si o tej kazni misli Novak?

"Mogoče malo preveč, ampak je v redu, da vsak nosi posledice za svoja dejanja. Igralci so zagotovo zadovoljni, da obstajajo kazni tudi za sodnike. To pomeni, da sistem deluje v obe smeri. Sicer spoštujem Lahyanija in žal mi je, da se je znašel v tem položaju."

"Ne bom rekel, da v preteklosti nisem grešil" Novak Đoković | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images

Đoković je med drugim povedal, da moramo razumeti tudi sodnike, saj so oni  vedno med dvema igralcema. "Bil sem že v položaju, ko sem bil razburjen in sem s sodnikom izmenjal nekaj besed. Včasih mislite, da odločitev ni bila takšna, kot bi morala biti. Ne bom rekel, da v preteklosti nisem grešil, vendar sem imel včasih tudi prav. Mislim, da moramo vsi nositi odgovornost za svoja dejanja," je še povedal 31-letni Beograjčan.

Ne spreglejte