Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
31. 8. 2015,
8.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Novak Đoković OP ZDA

Ponedeljek, 31. 8. 2015, 8.16

8 let

Novak Đoković: Zdaj je na meni, da mu odgovorim

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Prvi lopar sveta Novak Đoković je na OP ZDA eden glavnih favoritov za končno zmago. Nole je nazadnje slavil leta 2011, ko je imel eno najboljših sezon v svoji karieri.

Srbski zvezdnik je v New Yorku do zdaj slavil le enkrat, leta 2012 ga je v finalu premagal Andy Murray, leto pozneje pa je moral priznati premoč Rafaelu Nadalu. Lani se je od tekmovanja poslovil v polfinalu. Pod hladno prho pa ga je poslal Japonec Kei Nišikori. Letošnja ameriška turneja se ni začela po njegovih željah. V Montrealu je bil v finalu njegov krvnik Škot Andy Murray, v Cincinnatiju pa mu je veliko slavje pokvaril Roger Federer. Švicar mu je tako preprečil, da bi v svojo vitrino postavil še zadnjo manjkajočo lovoriko iz turnirjev serije masters.

Ne želi se primerjati s svojo preteklostjo

Đoković je tokrat na novinarsko konferenco prišel zelo sproščen, potem ko je s seboj prinesel plišasto igračo Miki Miško. Novak lovi tretji grand slam v sezoni, potem ko je zmagal na OP Avstralije in Wimbledonu. Nazadnje mu je to uspelo leta 2011 in kot pravi, se je od takrat veliko spremenilo, tudi on sam. "Danes sem drugačna osebnost ni tudi drugačen igralec kot leta 2011. Mislim, da sem fizično še močnejši in več prenesem. Nekaj manjših sprememb je tudi v moji igri. Težko je ponoviti tisto, kar sem dosegel leta 2011. Pravzaprav se ne želim primerjati s svojo preteklostjo," je povedal Beograjčan, ki je letos osvojil šest turnirskih zmag.

Glede na letošnje rezultate je tudi v veliko jabolko prišel samozavesten. "Odigral sem veliko dvobojev in mislim, da sem dobro pripravljen za ta turnir. Še vedno sem samozavesten, čeprav sem izgubil v zadnjih dveh finalih proti Andyju Murrayju in Rogerju Federerju. Oba sta bila boljša igralca na igrišču. Upam, da sem v tem delu poletja v najboljši formi," je povedal prvi igralec sveta, ki ima Federerja še vedno za enega najboljših igralcev na svetu.

"Roger ve, kako mora graditi svojo taktiko"

V zadnjem tednu pa Nole ni sedel križem rok, ampak se je vneto pripravljal na zadnji veliki turnir v sezoni. "Nisem presenečen, da je Roger igral tako dobro. Mislim, da trenutno igra tenis svojega življenja. Dobro je pripravljen, agresiven in zelo pogosto prihaja na mrežo in nasprotniku ne pusti, da igra svojo igro. Pogoji v Cincinnatiju so mu pisani na kožo. Še vedno ga vidim kot enega najboljših igralcev na svetu. Roger ve, kako mora graditi svojo taktiko. Prav tako si zelo dobro organizira urnik, saj je na največjih turnirjih najbolje pripravljen. Zaslužil si je zmago v Cincinnatiju. Zdaj je na meni, da mu odgovorim na to. To je tisto, kar imam najraje pri nama. Eden drugega potiskava naprej."

Ne spreglejte