Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
30. 6. 2024,
8.15

Osveženo pred

1 dan, 20 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,77

Natisni članek

Wimbledon Novak Đoković

Nedelja, 30. 6. 2024, 8.15

1 dan, 20 ur

Novak Đoković pred Wimbledonom

Novak Đoković spregovoril pred začetkom Wimbledona

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,77
Novak Đoković | Novak Đoković je pred začetkom Wimbledona samozavesten glede poškodbe kolena. | Foto Guliverimage

Novak Đoković je pred začetkom Wimbledona samozavesten glede poškodbe kolena.

Foto: Guliverimage

Novak Đoković, eden najboljših teniških igralcev na svetu, je spregovoril o svojem izjemno hitrem okrevanju po operaciji in igranju v Wimbledonu. Ob tem je odkrito povedal, da na sveto travo ni prišel odigrat le nekaj dvobojev.

Pred znamenitim teniškim turnirjem v Wimbledonu so vse oči uprte v Novaka Đokovića, ki se ekspresno hitro vrača na teniška igrišča, potem ko je na OP Francije staknil poškodbo meniskusa in se je moral umakniti. Mnogi so bili prepričani, da si Srb do Wimbledona ne bo opomogel, ampak zdaj je odločen, da bo igral na najprestižnejšem turnirju.

Nekdanja vrhunska smučarka Lindsey Vonn je imela podobno izkušnjo kot Novak Đoković. | Foto: Guliverimage Nekdanja vrhunska smučarka Lindsey Vonn je imela podobno izkušnjo kot Novak Đoković. Foto: Guliverimage

Izkušnje drugih so mu dale vero

Nole je povedal, da se dobro počuti in da se je po poškodbi takoj odločil za operacijo. Priznal je, da je bilo kar nekaj dvomov v zvezi z igranjem v Wimbledonu. Kar nekaj športnikov pred njim je imel podobne težave.

"Svoje izkušnje so na primer delili Taylor Fritz, Wawrinka, Lindsey Vonn. To mi je dalo vero, da bo vse dobro in da bom lahko igral v Wimbledonu. Prišel sem v nedeljo, imel sem teden dni zelo dobrega treninga," je v uvodu povedal Đoković, ki je med drugim treniral z Jannikom Sinnerjem, Danilom Medvedjevom, Holgerjem Runejem. "Testiral sem koleno in odzvalo se je zelo dobro. To je bil dober znak, da lahko igram. Igram v torek in verjamem v svoje koleno. Do zdaj je bilo vse pozitivno."

Jelena Đoković in Novak Đoković | Foto: Reuters Jelena Đoković in Novak Đoković Foto: Reuters

Tudi žena ga je spraševala

Na novinarski konferenci je dobil vprašanje, kako se je lahko tako hitro vrnil, a še sam nima odgovora na to. "Tudi žena me je to vprašala. Imaš 37 let, tveganje je veliko, pripravljaš se za olimpijske igre … Nimam odgovora, ampak imam občutek, da ne želim izpustiti turnirja za grand slam, dokler sem konkurenčen. Moja želja je, da igram, da tekmujem. Sploh v Wimbledonu, o katerem sem sanjal že kot otrok."

"Če že samo razmišljam, da bi izpustil Wimbledon, se mi zdi žalostno. Vprašal sem se, kako hitro si lahko opomorem. Rekel sem si, da ne bom prišel samo zato, da odigram nekaj dvobojev. Želim se boriti za lovoriko. Vse do zdaj mi je dalo optimizma, da se lahko," je povedal sedemkratni zmagovalec Wimbledona. Ima veliko željo, da osvoji še osmega in se s tem izenači z Rogerjem Federerjem.

Novak Đoković | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage

"Zakaj ne bi poskusil?"

Razkril je, da je v zadnjih treh tednih vložili ogromno truda in ur v rehabilitacijo. Vsak dan stopnjuje intenzivnost treningov, ob tem pa s kolenom ostaja zelo previden. "Nisem imel slabih izkušenj pri okrevanju in vprašal sem se, zakaj ne bi poskusil," je povedal trenutno drugi najboljši igralec sveta.

Njegov nasprotnik v prvem krogu bo Čeh Vit Kopriva, s katerim do zdaj še nista igrala. Kopriva, ki se je na turnir prebil s kvalifikacijami, bo šele prvič igral na glavnem turnirju v Wimbledonu. Spomnimo, da se je 37-letni Beograjčan lani prebil do finala, tam pa ga je nekoliko presenetljivo premagal Carlos Alcaraz. Mladi Španec je za Đokovića dejal, da je "super človek", potem ko se je tako hitro vrnil po poškodbi. Kako daleč se lahko prebije letos, potem ko letos še ni osvojil turnirja?

Preberite še:

Iga Swiatek
Sportal Sinner za uvod s Hanfmannom, na seznamu Đoković, zmeda pri ženskem žrebu
Tamara Zidanšek
Sportal Wimbledon letos brez slovenskih igralk
Novak Đoković
Sportal Novak Đoković se je oglasil sredi noči
Ne spreglejte