Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 6. 2024,
9.08

Osveženo pred

3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,70

Natisni članek

Natisni članek

Wimbledon Novak Đoković

Torek, 25. 6. 2024, 9.08

3 mesece

Novak Đoković se je oglasil sredi noči

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,70
Novak Đoković | Novak Đoković je že treniral na travi. | Foto Guliverimage

Novak Đoković je že treniral na travi.

Foto: Guliverimage

Navijači teniškega šampiona Novaka Đokovića so lahko bolj pozitivno naravnani v luči njegovega nastopa na slovitem Wimbledonu, potem ko je moral Roland Garros zaradi težav s kolenom predčasno zaključiti.

Novak Đoković je v nedeljo prispel v London, kjer je takoj treniral na igriščih All England Cluba. S tem je postavil dobro osnovo za nastop na prestižnem teniškem turnirju, in to manj kot 20 dni po operaciji kolena, ki ga je bremenil na OP Francije.

Čeprav so mnogi pričakovali, da bo izpustil Wimbledon, da bi se čim bolj pripravil za olimpijske igre, je Đoković spet na delu. "Tisti čas v letu. Dobro se je vrniti. Dajem vse od sebe, da bom pripravljen za Wimbledon," je sredi noči na Instagramu ob posnetkih treninga v Londonu zapisal Đoković.

"Nisem prišel sem, da bi odigral dva kroga. V kolikor bom vedel, da lahko igral maksimalno oziroma blizu tega, bom igral. Sicer bom mesto prepustil nekomu drugemu," je za BBC dejal 24-kratni zmagovalec največjih turnirjev.

"Okrevanje poteka po zastavljeni poti, vsak dan je kakšen odstotek bolje. To mi daje energijo, da nadaljujem delo. Stvari jemljem postopoma, ne pretiravam, a upam, da bom lahko dal vseh 100 odstotkov v prihodnjih dneh," še Srba navaja Hina.

Đoković je letos še brez turnirske zmage in brez finalnega nastopa. Lani je osvojil tri od štirih grand slamov. Četrtega mu je prav v finalu Wimbledona preprečil Španec Carlos Alcaraz, ki je takrat slavil s 3:2 v nizih.

Izjemni Srb je v karieri osvojil deset naslovov na OP Avstralije, sedem v Wimbledonu, štiri na OP ZDA in tri na OP Francije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

Ne spreglejte