Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 3. 2022,
21.15

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,62

6

Natisni članek

Novak Đoković

Torek, 1. 3. 2022, 21.15

2 leti, 2 meseca

Marjan Vajda odhaja

Kaj se dogaja v taboru Đokovića? Odhaja še njegov dolgoletni trener.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,62

6

Marjan Vajda, Novak Đoković | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

V torek smo že pisali, da je teniški igralec Novak Đoković izgubil pomembnega sponzorja. Nekaj ur pozneje pa je prišla informacija, da je drugi igralec sveta ostal še brez glavnega trenerja. Njegov tabor namreč zapušča Marjan Vajda.

Novak Đoković
Sportal Velik udarec: Đoković ostal brez pomembnega sponzorja

Marjana Vajde, dolgoletnega trenerja Novaka Đokovića, ni več v igralčevi ekipi, so zapisali pri Tennis Majors. Pravzaprav sta se trener in varovanec dogovorila, da sodelovanje končata že po lanskem finalnem turnirju ATP v Torinu.

Slovaškega trenerja v družbi Novaka Đokovića namreč letos sploh nismo videli. Ga je pa Vajda pri vsem dogajanju v Avstraliji odločno podprl.

Novak Đoković, Marijan Vajda | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images Đoković mu je hvaležen za predanost v vseh teh letih

"Marjan je bil ob meni v najpomembnejših in nepozabnih trenutkih kariere. Skupaj sva dosegla nekatere neverjetne stvari in zelo sem hvaležen za njegovo prijateljstvo ter predanost v zadnjih 15 letih. Čeprav zapušča mojo trenersko ekipo, bo Maroš vedno del moje družine. Res sem mu hvaležen, kar je naredil zame," je v izjavi za javnost zapisal Novak Đoković.

Marjan Vajda si bo vzel čas za družino. | Foto: Guliverimage/Getty Images Marjan Vajda si bo vzel čas za družino. Foto: Guliverimage/Getty Images

Dovolj ima

Vajda, ki bo kmalu dopolnil 57 let, se je za to potezo odločil, ker bi rad več časa preživel s svojo družino. Leta 2019 v Wimbledonu se je ekipi pridružil Goran Ivanišević, legendarni nekdanji hrvaški teniški igralec, s katerim se je Đoković dobro ujel, sodelovala pa bosta tudi v prihodnje. Tudi preostali člani ekipe ostajajo isti.

Marjan Vajda je s 34-letnim Beograjčanom sodeloval več kot 15 let. Sodelovati sta začela leta 2006 pred OP Francije. Razen enega kratkega premora, takrat je Nole sodeloval z Agassijem (Andre Agassi, op. p.), sta bila vseskozi skupaj. To pomeni, da je bil Vajda prisoten pri vseh 20 lovorikah za grand slam.

Ostaja velik navijač Beograjčana

"Med najinim sodelovanjem sem imel srečo, da se je izoblikoval v igralca, kakršen je danes. Najinega sodelovanja se bom spominjal z velikim ponosom in hvaležen sem mu za uspeh, ki sva ga dosegla. Ostajam Đokovićev največji navijač na igrišču in zunaj njega ter se veselim novih izzivov," pa je ob slovesu zapisal Vajda.

Novak Đoković | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Njegova usoda za prihodnje turnirje še ni znana

Nole je v letošnji sezoni prvi turnir odigral v Dubaju, kjer se je moral posloviti v četrtfinalu. Za bližnjo prihodnost še ni znano, na katerem turnirju bi lahko zaigral. Beograjčan se je sicer prijavil na turnir v Miamiju, a za zdaj tam še nima dovoljenja za nastop. Glede na trenutno stanje v svetu bi se lahko nekateri ukrepi sprostili, s tem pa bi se Đokoviću odprla marsikatera vrata na turnirje.

Ne spreglejte