Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 11. 2022,
18.00

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,36

4

Natisni članek

Novak Đoković

Ponedeljek, 7. 11. 2022, 18.00

1 leto, 5 mesecev

Novak Đoković po porazu

Novak Đoković: O tem nočem govoriti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,36

4

Novak Đoković | Foto Reuters

Foto: Reuters

V nedeljo smo na turnirju serije masters v Parizu lahko videli veliko presenečenje Holgerja Runeja, ki je v velikem finalu premagal favoriziranega Novaka Đokovića. Srb je v tretjem nizu prosil za zdravniško pomoč, a po dvoboju je ostal skrivnosten.

Novak Đoković
Sportal Mnogi so sumničavi. Kaj so skrivali v taboru Novaka Đokovića? #video

Novak Đokovič je moral v nedeljo v finalu prestižnega turnirja v Parizu po treh nizih priznati premoč šele 19-letnemu Holgerju Runeju. Ta je Srbu preprečil, da še sedmič osvoji turnir v Parizu.

Novak Đoković | Foto: Reuters Foto: Reuters "Ne bi preveč govoril o tem, ker boste to izkoristili kot izgovor"

V tretjem nizu je bilo očitno, da ima eden od najboljših teniških igralcev težave z nogo, potem ko je prosil za zdravniško pomoč. Enaindvajsetkratni zmagovalec turnirjev za grand slam po porazu ni želel govoriti o tem.

"Ne bi preveč govoril o tem, ker boste to izkoristili kot izgovor za moj poraz. Ne, vse je bilo v redu. Normalno je, da se, če igramo dan za dnem, pojavi poškodba. Boril sem se do zadnjega atoma moči," je po dvoboju razlagal Đoković.

V Torinu je vsak dvoboj finale

Beograjčan je povedal, da je v tej fazi kariere zanj pomembna vsaka točka. Takšen pristop bo imel tudi za finalni turnir najboljše osmerice v Torinu, ki se začne 13. novembra. "Raven tenisa je dobra in imam vse možnosti. Tam je vsak dvoboj finale, ni lahkega dvoboja. Morate biti pripravljeni, sveži. Med dvoboji je dan premora, kar je dobra stvar. Bomo videli, lani sem igral zelo dobro," se je že nekoliko v Torino ozrl Nole.

"Ima elemente v igri, ki me spominjajo name." | Foto: Reuters "Ima elemente v igri, ki me spominjajo name." Foto: Reuters

Mladi Danec ga spominja nanj

Beograjčan pa je navdušen tudi nad igro mladega Danca. Pravi, da je Holger Rune za svoja leta zelo zrel in da si je zaslužil turnirsko zmago v Parizu. Na trenutke ga celo spominja nanj. "Ima elemente, ki me spominjajo name. Je zelo tekmovalen, njegov bekhend je zelo dober, dobro krajša žogice in ima dober ritem. Zna spreminjati igro. V zadnjem času je zelo napredoval, rekel bi, da kar za tri razrede. Vem, da bo še napredoval. Imam visoke cilje, kar je razumljivo, saj je igralec, ki ima neverjeten potencial," je še povedal Đoković.

Holger Rune Novak Đoković
Sportal Danski najstnik premagal Đokovića in se mu zahvalil za lepe besede
Ne spreglejte