Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
9. 9. 2015,
12.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Novak Đoković Feliciano Lopez Marin Čilić

Sreda, 9. 9. 2015, 12.48

8 let

Novak Đoković: Ne želim, da se to sliši preveč ambiciozno

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Novak Đoković se je moral v četrtfinalu OP ZDA potruditi, da je premagal Španca Feliciana Lopeza. V polfinalu ga čaka branilec naslova Marin Čilić, s katerim sta tudi dobra prijatelja.

Novak Đoković se je pošteno namučil, da je strl odpor Feiciana Lopeza. Dvoboj se je končal po štirih nizih in trajal dobri dve uri in pol. "V prvem delu servis ni najbolje deloval, v nadaljevanju je bilo malo bolje. Imel sem razmeroma dober prvi niz, v drugem pa mi je znova padla koncentracija. Proti igralcem, ki zelo dobro servirajo, se je zelo težko vrniti," je na kratko četrtfinalni dvoboj opisal Nole, ki je na koncu slavil z izidom 6:1, 3:6, 6:3, 7:6 (2).

Đoković ve, kaj ga čaka v polfinalu

V polfinalu ga čaka hrvaški predstavnik Marin Čilić, ki se je lani v New Yorku veselil svojega prvenca na turnirjih za grand slam. Hrvatu do zdaj še ni uspelo premagati Đokovića. "Zagotovo je to lahko moja psihološka prednost. Vedeti je treba, da je lani na OP ZDA igral svoj najboljši tenis in osvojil svojo prvo lovoriko. Zelo dobro se poznava in veliko trenirava skupaj. Sva zelo dobra prijatelja in zelo ga cenim. Po drugi strani pa vem, kaj me čaka. Verjamem, da bo poskušal biti agresiven tako kot lani proti Federerju in Nišikoriju," je o nasprotniku povedal varovanec Borisa Beckerja.

Srbski zvezdnik ve, kaj je največja nevarnost 26-letnega Hrvata. "To leto ima za sabo že dva težka dvoboja. Zadnji je bil v četrtfinalu proti Tsongaju. "Ko je bil v težavah, je imel zelo dobre servise, kar je najboljši udarec v njegovi igri. V tem delu je zelo napredoval, odkar trenira pod vodstvom Gorana Ivaniševića. Poskušal bom nevtralizirati njegov prvi servis, po drugi strani pa bo zelo pomembno, da bo odstotek mojega prvega servisa višji kot do zdaj," je razkril prvi lopar sveta, ki ima v svoji vitrini devet lovorik s turnirjev za grand slam.

Polfinale na turnirju za grand slam je odličen rezultat, vendar …

V Novakovi bogati karieri je to že deveti polfinale v New Yorku, vendar njegovi cilji sežejo še dlje. "Ne želim, da se to sliši preveč ambiciozno. Človek mora spoštovati vsak rezultat in ceniti svoje dosežke. Polfinale na turnirju za grand slam je odličen rezultat, vendar sem si na podlagi uspehov iz zadnjih petih ali šestih let postavil višje standarde. Vem, po kaj sem prišel, in to je zmaga na OP ZDA. Upam, da se bom imel v nedeljo možnost boriti za to lovoriko," je še povedal 28-letni igralec, ki že nekaj časa živi v davčno prijaznejši državi – Monte Carlu.

Ne spreglejte