Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
2. 9. 2014,
12.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Novak Đoković Andy Murray OP ZDA

Torek, 2. 9. 2014, 12.31

8 let

Novak Đoković: Igral se bo vrhunski tenis

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Prvi igralec sveta Novak Đoković na OP ZDA kaže izredno dobre predstave, saj v dozdajšnjih dvobojih ni imel resnejšega dela. Kako bo proti Andyju Murrayju?

Pred zadnjim turnirjem za grand slam se bile vse boj glasne govorice, da srbski zvezdnik ni v najboljši formi. To so kazali tudi rezultati, saj je hitro izpadel tako na turnirju v Torontu kot tudi v Cincinnatiju. Nole se je umaknil in se zavzeto pripravljal na OP ZDA. Kot kaže, so mu priprave uspele več kot odlično, svoj mozaik pa je prispeval tudi njegov trener Boris Becker.

Andy ima za sabo nekaj izjemnih uspehov

Đoković v prvih štirih dvobojih ni oddal niti enega niza. Na prvi pogled je videti, da je z vsemi nasprotniki opravil brez težav, čeprav se sam ne strinja s temi trditvami. V četrtfinalu se bo tokrat srečal z Andyjem Murrayjem, ki je v osmini finala po treh nizih pod hladno prho poslal Francoza Jo-Wilfireda Tsongaja.

"Vsi vemo, da gre za izredno dobrega igralca, in vsi vemo, kakšne so njegove sposobnosti. Zmagal je na Wimbledonu, OP ZDA, turnirju na olimpijskih igrah … Za sabo ima nekaj izjemnih uspehov. Tukaj je odigral nekaj odličnih dvobojev, leta 2012 je premagal tudi mene. Igrati bom moral svoj najboljši tenis, če ga bom želel premagati," je bil spoštljiv do svojega nasprotnika Đoković, ki pričakuje težek dvoboj.

Veselim se tega dvoboja

Škot je imel v preteklosti težave s poškodbami, moral je iti tudi na operacijo hrbta. A Đoković je prepričan, da bo njegov nasprotnik na dvoboj prišel dobro pripravljen. "Andy je bil zaradi operacije hrbta nekaj časa odsoten, vendar sem prepričan, da bo zelo dobro pripravljen. Tudi sam zelo samozavesten, mislim, da se bo igral vrhunski tenis. Veselim se tega dvoboja, saj bom spoznal, kam spada moja igra, potem ko bom igral proti enemu najboljših igralcev na svetu," je dodal Beograjčan, ki je v zadnjih dveh letih izgubil v finalu tega turnirja.

Škot in Srb sta se na OP ZDA enkrat že srečala. Leta 2012 je bil boljši Murray, ki je tistega leta tudi zmagal na tem prestižnem turnirju. V skupni statistiki bolje kaže Đokoviću, ki mu je uspelo dobiti 12 dvobojev, osemkrat pa je bil boljši varovanec Amelie Mauresmo.

Ne spreglejte