Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
4. 1. 2016,
11.57

Osveženo pred

4 dni, 3 ure

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Novak Đoković Roger Federer Ivan Ljubičić

Ponedeljek, 4. 1. 2016, 11.57

4 dni, 3 ure

Novak Đoković: Čudno bo, Ljubičić me pozna

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0
Novak Đoković bo letošnjo sezono začel s turnirjem v Dohi. Srb bi lahko postal prvi igralec v zgodovini tenisa, ki bi v karieri zaslužil več kot sto milijonov dolarjev (91,8 milijona evrov).

Edini, ki mu lahko odnese ta rekord, je Švicar Roger Federer. Ta je pred letošnjo sezono v svojo ekipo povabil nekdanjega hrvaškega teniškega igralca Ivana Ljubičića. In kako na to sodelovanje gleda prvi igralec sveta? "Iskreno, nenavadno bo (gledati Ljubičića na trenerskem mestu, op. p.), vendar smo po drugi strani vsi profesionalci. Ljubičić pozna mojo igro, pozna igro vseh Rogerjevih nasprotnikov in mislim, da je to eden izmed razlogov, da ga je Federer povabil," je na novinarski konferenci v Dohi povedal 28-letni Beograjčan. "Bomo videli, ali bo njuno sodelovanje uspešno. Želim jima vse najboljše. Ivan je izreden človek, miren in iznajdljiv. Prepričan sem, da Roger ve, zakaj ga je zaposlil," je dodal Nole.

"Denar ni razlog, da igram ta šport"

Njegovi cilji za novo sezono ostajajo visoki, vendar Đoković noče ničesar napovedovati. "Turnirji za grand slam in olimpijske igre so moji glavni cilji. Sezona je dolga in ničesar ne morem predvideti ali zagotoviti. Seveda bom poskušal osvojiti vsak turnir, na katerem bom igral," je povedal Nole, ki je lani v svojo vitrino pospravil neverjetnih enajst turnirskih zmag. Od tega tri za grand slam.

Vse bolj se omenja tudi tekma za sto milijonov dolarjev (91,8 milijona evrov). Če srbski zvezdnik zmaga na OP Avstralije, bi lahko prvi presegel magično mejo. "Denar ni razlog, da igram ta šport," je bil kratek Đoković, ki je v lanski sezoni zaslužil 21,6 milijona dolarjev (19,8 milijona evrov).

Varovanec Borisa Beckerja bo svoj prvi dvoboj odigral v ponedeljek v Dohi, ko mu bo nasproti stal Dustin Brown. Nemec je lani v Wimbledonu presenetljivo premagal Rafaela Nadala.

Ne spreglejte