Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 11. 2013,
12.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Rafael Nadal Roger Federer Novak Đoković David Ferrer

Torek, 5. 11. 2013, 12.23

8 let

Novak Đoković: Bil je eden najtežjih začetkov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Drugi dan zaključnega teniškega turnirja v Londonu se je Rafael Nadal Davidu Ferrerju maščeval za poraz v Parizu. Novak Đoković pa je po treh nizih premagal Rogerja Federerja.

Srb Novak Đoković je za svojo 15. zmago nad Švicarjem Rogerjem Federerjem in drugo zapored potreboval tri nize, na koncu je slavil s 6:4, 6:7 (2), 6:2. Po prvem izgubljenem nizu je Federer udaril nazaj in drugi niz dobil po podaljšani igri. V zadnjem, odločilnem nizu pa je Srb pokazal boljšo fizično in psihično pripravljenost in tako zasluženo prišel do prve zmage na turnirju. "Dvoboj je bil s fizičnega vidika zelo naporen, saj sem še 48 ur nazaj igral finale turnirja v Parizu. Nisem vedel, kako se bom odzval. Na začetku dvoboja sem potreboval nekaj časa, da sem se privadil na vse skupaj. To je bil za mene zagotovo eden najtežjih začetkov zaključnega turnirja in vesel sem, da sem uspel zmagati ta dvoboj" je po dvoboju povedal Nole, ki je zmagal že 18. zaporedni dvoboj. Lanski zmagovalec prestižnega turnirja se bo v četrtek pomeril z Jaun Martinom Del Potrom.

Kljub porazu pred naslednjima dvobojema Federer skuša ostati optimističen. V naslednjih dneh se bo pomeril s Francozom Richardom Gasquetom in Juan Martinom Del Potrom. "Na splošno je za menoj naporna sezona. Moja igra še ni najbolj konstantna. Upam, da bom proti Del Potru in Gasquetu igral bolje in da ta poraz ne bo preveč vplival na mene. Vendarle sem igral proti Novaku Đokoviću," je povedal 32-letni Švicar, ki je že šestkrat slavil na zaključnem turnirju.

Španec Rafael Nadal je z 2:0 v nizih ugnal rojaka Davida Ferrerja. Vsekakor bi bil veliki favorit dvoboja Nadal, a po porazu v Parizu ni bilo več tako. Ferrer je na predzadnjem dvoboju v Franciji po skoraj treh letih Rafo presenetljivo premagal v dveh nizih in bero svojih zmag proti rojaku popravil na pet, Nadal jih ima po novem kar 21. Ferrerja je ugnal s 6:3 in 6:2.

Ne spreglejte