Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 4. 2021,
15.02

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,82

Natisni članek

Jannik Sinner Novak Đoković

Ponedeljek, 12. 4. 2021, 15.02

1 leto, 2 meseca

Novak Đoković pred turnirjem v Monte Carlu

Bo Novak Đoković psihološko zdržal?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,82
Novak Đoković | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Novak Đoković, trenutno najboljši igralec sveta, bo v torek po več kot mesecu in pol stopil na teniško igrišče. Prvi igralec sveta je razkril, da se na peščeno podlago ni posebej pripravljal, medtem ko o svoji psihološki pripravljenosti ni najbolj prepričan.

Rafael Nadal
Sportal Ali Rafa res premalo ceni rekorde Đokovića? #video

Danes se je začel turnir serije masters v Monte Carlu, kjer v ožji krog favoritov sodi tudi Novak Đoković, med drugim tudi prvi nosilec turnirja. Beograjčan bo prvič na igrišče stopil v torek, potem ko je v uvodnem krogu turnirja prost. Eden najboljših igralcev vseh časov je razkril, da se ni posebej pripravljal na pesek.

Novak Đoković se ni prav posebej pripravljal na peščeno podlago. | Foto: Gulliver/Getty Images Novak Đoković se ni prav posebej pripravljal na peščeno podlago. Foto: Gulliver/Getty Images

Fizično je v redu, o psihološki pripravljenosti pa ni najbolj prepričan

"Mislim, da nisem potreboval posebnih priprav. Tudi ne za vrnitev po premoru. Ne potrebujem priprav, da bi se dobro počutil na igrišču. V Monte Carlu se počutim kot doma in tudi treniral sem tukaj," je v uvodu povedal 33-letni izkušeni teniški igralec in potem nadaljeval:

"Fizično se počutim dobro, ampak psihološko morda nisem popolnoma pripravljen, ker že dolgo nisem igral na turnirju. Žal mi je zaradi navijačev in upam, da se bodo kmalu vrnili na tribune."

Jannik Sinner bi lahko bil zahteven zalogaj za prvega igralca sveta. | Foto: Reuters Jannik Sinner bi lahko bil zahteven zalogaj za prvega igralca sveta. Foto: Reuters

Z mladim Italijanom že dolgo ni imel stikov

Obstaja velika verjetnost, da bi se Novak Đoković v torek lahko udaril z Jannikom Sinnerjem, italijanskim teniškim igralcem, ki v zadnjem času navdušuje na teniških igriščih. "V zadnjem letu in pol nisem treniral z njim, ampak pred tem sva pogosto trenirala. Prijeten fant, ki vseskozi napreduje. Obkrožen je s pravimi ljudmi. Ambiciozen je in to je dobra stvar, če želiš postati najboljši. Finale v Miamiju je zanj uspeh kariere. Vendarle gre za igralca, ki konstantno zmaguje in ima dobre rezultate. Zmeraj si želi še več, kar je že dosegel. In to je pri njem najbolje," je še povedal Nole, ki je do zdaj na monaškem pesku trikrat slavil.

Kako gleda na vrnitev Tonija Nadala?

V zadnjih dneh se veliko govori o vrnitvi Tonija Nadala, nekdanjega dolgoletnega trenerja Rafaela Nadala. "Stric" Toni je namreč postal trener Kanadčana Felixa Augerja-Aliassima, kar je na teniških hodnikih poželo veliko zanimanja. Đoković je ob tem priznal, da si težko predstavlja, da bi Marjan Vajda, njegov dolgoletni trener, v času njegove kariere treniral nekoga drugega.

"Rafa in Toni že nekaj let ne sodelujeta, in jasno je, da si Toni želi novih izzivov. Vem, da je bil Felix nekaj let na akademiji Rafaela Nadala in da je pogosto govoril s Tonijem. Auger-Aliassime je izjemen igralec, ki neprestano napreduje v tenisu. Verjamem, da mu bo Toni lahko veliko pomagal."

Srdjan Đoković
Sportal Očitno mu ne bo nikoli odpustil: Đoković spet udrihal po Federerju #video
Jannik Sinner
Sportal Teniški Alberto Tomba in njegovo skrivnostno dekle #video
Ne spreglejte