Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
29. 10. 2015,
11.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Blaž Rola Davisov pokal

Četrtek, 29. 10. 2015, 11.30

8 let

Niti najmanj ne bo užaljen

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Blaž Rola, ki se je v slovensko reprezentanco vrnil po letu in pol, je razkril, da bo v prihodnjem letu sprejel določene spremembe.

Blaž Rola je nazadnje na Davisovem pokalu igral aprila lani proti Izraelu, ko je naša reprezentanca izgubila. Pozneje se vabilu kapetana za dvoboj z Izraelom in pozneje še s Slovaško ni odzval. Marsikdo se je spraševal, ali bo mladi Ptujčan sploh še kdaj oblekel dres slovenske reprezentance, a Blaž je v tem času lovil pomembne točke in reševal sezono.

"Pri zadnjih dveh tekmah Davisovega pokala je šlo za lovljenje točk za uvrstitev na turnir za grand slam. Z mojega vidika je bilo nad Slovaško in še prej nad Izraelom zelo težko zmagati, bilo bi preveliko tveganje. Zdaj je drugače, igramo za obstanek v skupini in proti ekipi, ki jo zagotovo lahko premagamo. Sam nisem imel niti najmanjšega pomisleka glede udeležbe na tem dvoboju," je uvodoma povedal trenutno najbolje uvrščeni slovenski tekmovalec na lestvici ATP.

Sezona ni bila katastrofalna

Letošnja sezona zanj ni potekala najbolje. Sredi sezone je padel v krizo, iz katere kar nekaj časa ni našel izhoda. Kot pravi, ve, kaj je bil razlog, po Davisovem pokalu pa bo začel iskati rešitev. "Lahko rečem, da sezona ni bila katastrofalna, ni pa bila tako dobra kot leta 2014. Začetek sezone se mi ni zdel slab, v času Wimbledona pa sem imel manjšo krizo, ki je trajala vse do začetka ameriške turneje. Šele takrat sem začel igrati tenis, ki sem ga igral v pretekli sezoni. Vem, kakšni so bili razlogi. Nekatere stvari bo treba popraviti in upam, da bom sezono 2016 boljše začel," je razkril 25-letni teniški igralec. In kakšni so bili razlogi za padec v igri? "Kar zadeva trenerski položaj, ni bilo najbolj rožnato. To je vplivalo na mojo igro in rezultate. Pred začetkom Wimbledona sem začutil, da razmerje s trenerjem vseeno ni bilo takšno, kot sem si želel. Moj cilji so bili, da se uvrstim nekje do 50. mesta, vendar mislim, da bi v tem razmerju to težko dosegel. Upam, da bom v prihodnjih tednih rešil trenersko zagato. Sredi sezone je to zelo težko reševati," je povedal 125. igralec na svetu, ki se je med sezono odpravil v Columbus. Tam je treniral s trenerji, ki ga dobro poznajo. Z njihovo pomočjo je prišel na višjo raven tenisa in s tem nekako rešil letošnjo sezono.

Ne bo užaljen, če ne bo dobil priložnosti

Zdaj ima v mislih le eno stvar, in sicer kako premagati reprezentanco Litve in obstati v prvi evroafriški skupini Davisovega pokala. Meni, da so Grega Žemlja, Blaž Kavčič in on v dobri formi. Ne glede na to, koga bo kapetan postavil na igrišče, ne bo užaljen. "Niti najmanj ne bom užaljen. Vsi dobro poznamo Grego in Blaža. Rezultati iz preteklosti kažejo njuno kakovost. Edino, kar lahko storim, je, da se do petka maksimalno pripravim in sem stoodstoten. Na koncu bo kapetan odločil, kdo bo igral."

Glavno orožje pri Litvi je Ricardis Berankis, ki je trenutno 75. igralec sveta. Berankis ima za seboj izjemno sezono in je že premagoval nekatere vrhunske igralce. Blaž se z njim še ni pomeril, sta pa pred kratkim skupaj trenirala. "Ne vem, kako mu ustreza tukajšnja podlaga. Vseeno sem bolj nov član ekipe za Davisov pokal in nimam toliko kilometrine za seboj, kot jo imata Grega in Blaž. Če gledam rezultate iz preteklosti, se lahko v Davisovem pokalu zgodi marsikaj, ne glede na to, kdo stoji na drugi strani mreže. Če bo tisti, ki bo igral proti Berankisu, igral dobro, je ta vsekakor premagljiv," je sklenil Blaž.

V četrtek ob 13.00 bo žreb parov.

Ne spreglejte