Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 7. 2024,
9.03

Osveženo pred

6 dni, 4 ure

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4,23

Natisni članek

Novak Đoković Wimbledon

Sreda, 10. 7. 2024, 9.03

6 dni, 4 ure

Novak Đoković je imel očitno dovolj

Nezadovoljni Đoković po dobri minuti odvihral iz studia #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4,23
Novak Đoković | Novak Đookvić je imel očitno dovolj vprašanj o njegovem odnosu z občinstvom. | Foto Guliverimage

Novak Đookvić je imel očitno dovolj vprašanj o njegovem odnosu z občinstvom.

Foto: Guliverimage

"Imate še kakšno drugo vprašanje, razen na temo občinstva?" je Novak Đokovič vprašal novinarja in kmalu zatem očitno nezadovoljen odvihral iz studia. Srbski teniški igralec bo danes spet igral na teniškem turnirju v Wimbledonu.

Novak Đoković
Sportal Novak Đoković jim je v Wimbledonu spet povedal svoje

Novak Đoković je v ponedeljek po dvoboju s Holgerjem Runejem dvignil kar nekaj prahu, potem ko je nekaterim nespoštljivim navijačem na ciničen način zaželel lahko noč. Eden najboljših teniških igralcev je v pogovoru na igrišču dejal, da se vsem navijačem, ki so spoštljivi, zahvaljuje iz srca, tisti peščici, ki so se po njegovem mnenju obnašali neprimerno, pa sporočil, da ga po vseh dolgoletnih izkušnjah ne morejo več sprovocirati.

Očitno je imel vsega dovolj

Očitno je imel 37-letni Beograjčan vsega dovolj, ko je prišel v studio BBC, kjer mu je novinar postavil tri vprašanja v zvezi z navijači in tistim, kar je povedal na igrišču. Đokovića je imel po tretjem vprašanju vsega dovolj. "Imate še kakšno drugo vprašanje, razen občinstva? Ste osredotočeni samo na to ali imate še kakšna vprašanja o dvoboju ali kaj podobnega?"

Novinar je Đokoviću poskušal svoja vprašanja utemeljiti s tem, da je bil ravno on tisti, ki je načel to temo. "No, to je že tretje vprašanje. Povedal sem, kar sem imel za povedati," mu je hitro odgovoril sedemkratni zmagovalec Wimbledona.

Po tem je novinar zamenjal  temo in ga vprašal, kaj pričakuje od dvoboja v četrtfinalu, ko bi igral proti Avstralcu Alexu de Minaurju, a takrat je imel Srb že vsega dovolj. Njegov odgovor je bil kratek in jedrnat, nato pa hitro zapustil studio.

John McEnroe se je odločno postavil na stran Srba. | Foto: Reuters John McEnroe se je odločno postavil na stran Srba. Foto: Reuters

Velika večina na strani Srba

Novak Đoković je v preteklosti že večkrat prišel navzkriž z navijači, a je njegov zadnji nastop na igrišču požel kar veliko zanimanja. Velikokrat je bil zaradi svojih izrečenih besed tarča kritik, tokrat pa mu je dala velika večina prav. Med njimi je bil tudi legendarni teniški igralec in dolgoletni strokovni komentator John McEnroe.

"Zelo dobro," je je bil prvi odziv Američana, ko so ga vprašali, kaj si mislil o izrečenih besedah Đokovića. V nadaljevanju je dodal: "Se vam ne zdi, da je bilo v zadnjih desetih ali petnajstih letih vsaj sto dvobojev, ko je bil Đoković nespoštovan samo zaradi tega, ker je tako dober? Kaj je naredil tako slabega? Povejte mi nekaj. Bori se kot vsi ostali. Ali je to zaradi tega, kako je videti in od kod prihaja?"

Preberite še:

Wimbledon Donna Vekić
Sportal Donna Vekić v solzah prvič v polfinale grand slama
Wimbledon Carlos Alcaraz
Sportal Alcaraz silovito, Sinnerja zdelela vročina in Medvedjev
Morgan Riddle_thumb
Sportal Morgan Riddle, dekle Taylorja Fritza, je raje izbrisala objave
Ne spreglejte