Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
29. 8. 2019,
9.50

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,11

3

Natisni članek

Novak Đoković teniški globus

Četrtek, 29. 8. 2019, 9.50

4 leta, 8 mesecev

Novak Đoković in poškodba

Nemir v ekipi Novaka Đokovića, kako hudo je z njim? #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,11

3

Novak Đoković | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Teniški igralec Novak Đoković je v drugem krogu OP ZDA že zelo kmalu zahteval pomoč maserja, kar je v njegovi loži povzročilo kar nekaj nemira. Srb je pozneje dvoboj brez težav dobil, a vseeno ostaja neznanka, kako resna je težava z njegovim ramenom.

Že zelo kmalu je prosil za pomoč

Pravzaprav poškodba ni nič novega, saj smo lahko že na treningih pred začetkom OP ZDA videli, kako Novaku Đokoviću masirajo levo ramo. Veliko bolj skrb vzbujajoče je postalo, ko smo lahko že na začetku dvoboja na njegovem obrazu videli, da nekaj ni v redu.

Beograjčan je v prvem nizu pri izidu 4:3 prosil za pomoč, kar je zaskrbelo njegove navijače in tudi njegovo ekipo. Miljan Amanović, osebni maser Novaka, je po posvetovanju z Marjanom Vajdo in Goranom Ivaniševićem na hitro zapustil ložo … Kaj se je pravzaprav dogajalo, se ne ve, a vsekakor se je v ekipi prižgal alarm.

Roger Federer
Sportal Federer še vedno ni zaskrbljen #video

"Verjetno bom v prihodnjih 48 urah ramo dal v led in nič delal." | Foto: Gulliver/Getty Images "Verjetno bom v prihodnjih 48 urah ramo dal v led in nič delal." Foto: Gulliver/Getty Images Ni prvič, da se spoprijema s takšnimi težavami

Seveda je bila po dvoboju ena izmed glavnih tem pogovora omenjena poškodba. Prvi igralec sveta je priznal, da je težava z ramenom vplivala na njegov servis in backhand. Nole o tem ni želel prav veliko govoriti, a vendarle je povedal nekaj stavkov.

"To je nekaj, kar me muči že nekaj časa in ni lahko, ko čutiš bolečino. Vseeno moraš najti način, kako premagati težave … Skrajšuješ točke in poskušaš izkoristiti svoje priložnosti. Imel sem srečo, še posebno v drugem nizu, ko sem se vrnil. Nisem vedel, če bom lahko sploh končal dvoboj. Res sem vesel, da sem ga. Ni prvič, da se spoprijemam s takšnimi težavami, ampak tako je. Zadovoljen sem, da sem lahko na igrišču," je razkril lanski zmagovalec OP ZDA, ki ob vsem tem poskuša ostaja pozitiven.

Đoković se je ob vsem tem znal tudi pošaliti

Đoković ima zdaj kar nekaj časa, da se spočije in pripravi na prihodnji dvoboj. "Verjetno bom v prihodnjih 48 urah ramo dal v led in nič delal. Potem bomo videli, kaj se bo zgodilo," se je še nekoliko pošalil 16-kratni zmagovalec za grand slam.

Novak Đoković bo v tretjem krogu igral proti boljšemu iz dvoboja med Denisom Kudlo in Dušanom Lajovićem.

Vrhunci dvoboja:

 

Ne spreglejte