Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 8. 2019,
8.15

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,99

1

Natisni članek

Roger Federer Novak Đoković OP ZDA teniški globus

Četrtek, 29. 8. 2019, 8.15

4 leta, 8 mesecev

OP ZDA, 3. dan (ATP)

Federer še vedno ni zaskrbljen #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,99

1

Roger Federer | Roger Federer je slavil s 3:1 v nizih. | Foto Gulliver/Getty Images

Roger Federer je slavil s 3:1 v nizih.

Foto: Gulliver/Getty Images

Novak Đoković, Roger Federer, Kei Nišikori in Dominik Köpfer so že napredovali v tretji krog ameriškega teniškega odprtega prvenstva. Organizatorjem nekoliko nagaja dež.

Serena Williams
Sportal Serena Williams boljša od 20 let mlajše nasprotnice

Roger Federer je ugnal Bosanca Damirja Džumhurja, ki se je na OP ZDA najdlje prebil do 3. kroga. Za igralca je bil to tretji medsebojni dvoboj, vse tri pa je dobil Švicar. Njegov naslednji tekmec bo zmagovalec obračuna med Francozom Lucasom Pouillejem in Britancem Danom Evansom.

Roger Federer je tudi proti bosanskemu predstavniku začel slabo, saj je tako kot v prvem krogu turnirja izgubil prvi niz. V nadaljevanju je zaigral bolje in dvoboj dobil s 3:1 v nizih (3:6, 6:2, 6:3, 6:4). Kljub nekoliko slabšemu začetku si 20-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam ne dela skrbi.

Roger Federer | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images Federer: Iz tega moram potegniti pozitivne stvari

"Že večkrat sem bil v situacijah, ko nisem začel najbolje … Ko se to zgodi dvakrat zapored, je nekoliko bolj frustrirajoče, sploh takrat, ko igra ni na pravi ravni in ko delam veliko napak. Vseeno glede tega nisem zaskrbljen. Vse je v redu. Iz tega moram potegniti pozitivne stvari. Ko sem izgubil prvi niz, sem zaigral bolje, kar je dobro," je po dvoboju povedal Švicar.

Novak Đoković je za zmago v drugem krogu potreboval dve uri in 12 minut. | Foto: Gulliver/Getty Images Novak Đoković je za zmago v drugem krogu potreboval dve uri in 12 minut. Foto: Gulliver/Getty Images

Hitra, a vse prej kot lahka zmaga za Đokovića

Juan Ignacio Londero ni povzročal večjih težav srbskemu zvezdniku Novaku Đokoviću. Dvoboj se je končal po treh nizih 6:4, 7:6 (3), 6:1, za zmago pa je Nole potreboval dve uri in 12 minut. To je bila zanj že 71. zmaga na OP ZDA, tako da se je na večni lestvici izenačil z legendarnim Petom Samprasom.

Čeprav se je prvi igralec sveta sprehodil skozi drugi krog, poudarja, da je bila to vse prej kot lahka zmaga. "Rad bi čestital Londeru za borbeni duh in izjemen tenis. Bila je zmaga v treh nizih, vendar je bil to vse prej kot lahek dvoboj. Bilo je nekaj izjemnih točk, sploh v prvih igrah.

Napredoval je tudi sedmi nosilec, Japonec Kei Nišikori. V drugem krogu je izločil Američana Bradleyja Klahna.

Brez izgubljenega niza je napredoval tudi Nemec Dominik Köpfer.

 

Aljaž Bedene
Sportal Aljaž Bedene v uvodnem krogu OP ZDA odpihnil Slovaka

 

Ne spreglejte