Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
26. 1. 2020,
6.18

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,84

Natisni članek

Coco Gauff OP Avstralije

Nedelja, 26. 1. 2020, 6.18

4 leta, 3 mesece

OP Avstralije (WTA), 7. dan

Konec sanj za 15-letnico, ki je navduševala na OP Avstralije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,84
Coco Gauff | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Ashleigh Barty, prva teniška igralka sveta, se je prebila v četrtfinale OP Avstralije, potem ko je po treh nizih premagala Američanko Alison Riske. Veliko zanimanja je bilo tudi za mlado Američanko Coco Gauff, ki pa je že končala svojo avstralsko zgodbo. V četrtfinale se je uvrstila tudi Petra Kvitova.

Novak Đoković
Sportal Đoković odpihnil Argentinca, brez večjega dela tudi Federer

Šest let starejša rojakinja je bila boljša od 15-letnice

Mlada, šele 15-letna Coco Gauff, ki je v tretjem krogu izločila lansko zmagovalko Naomi Osako, je v osmini finala igrala proti Sofii Kenin iz ZDA. Rojakinji sta igrali prvič, po treh nizih pa je bila boljša Keninova, ki je dvoboj dobila po treh nizih (6:7 (5), 6:3, 6:0). Dvoboj se je končal po dveh urah in 11 minutah. Štirinajsta nosilka turnirja se bo v četrtfinalu pomerila z Ons Jabeur, trenutno 78. igralko sveta iz Tunizije.

Petra Kvitova | Foto: Gulliver/Getty Images Petra Kvitova Foto: Gulliver/Getty Images

Čehinji je uspela velika vrnitev

V četrtfinale se je že uvrstila Petra Kvitova, ki je po treh nizih premagala Mario Sakkari (6:7 (4), 6:3, 6:2). Čehinja je v po prvem nizu zaostajala, nato pa se je lanski finalistki uspelo vrniti v igro in na koncu zasluženo zmagati.

"Vztrajala sem. Težko je igrati proti Marii. Vedela sem, da bo težko, a sem se malo navadila na njeno igro," je po zmagi, za katero je potrebovala 132 minut, povedala Kvitova.

Ashleigh Barty je prvič v karieri premagala Američanko Alison Riske. | Foto: Gulliver/Getty Images Ashleigh Barty je prvič v karieri premagala Američanko Alison Riske. Foto: Gulliver/Getty Images

Bartyjeva se je mučila z Američanko

Ashleigh Barty se je skozi uvodne tri kroge prebila razmeroma lahko. V osmini finala je prva igralka sveta igrala proti Američanki Alison Riske in jo prvič premagala. Tudi tokrat ni šlo povsem gladko, saj je Avstralka potrebovala tri nize (6:3, 1:6, 6:4), da je premagala nasprotnico. Igralki sta na igrišču preživeli uro in 38 minut. Nasprotnica Bartyjeve v četrtfinalu bo Čehinja Petra Kvitova.

Ne spreglejte