Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
30. 11. 2015,
16.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Novak Đoković

Ponedeljek, 30. 11. 2015, 16.21

8 let

"Naj se nasprotniki Novaka Đokovića malo zamislijo"

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Marian Vajda, dolgoletni trener prvega igralca sveta Novaka Đokovića, je za slovaške medije dejal, da se morajo nasprotniki njegovega varovanca malo zamisliti nad vsem skupaj.

Marian Vajda meni, da je Novak Đoković zmagal na sklepnem turnirju, čeprav v Londonu ni igral svojega najboljšega tenisa. Pozneje je priznal, da ni imel najboljšega občutka, glede na to, v kakšnem stanju je bil srbski zvezdnik. "Fizično in psihološko je bil po tako težki sezoni precej utrujen. V skupinskem delu je imel veliko krizo, sploh po porazu z Rogerjem Federerjem in pred dvobojem z Berdychom," je uvodoma povedal 50-letni teniški strokovnjak.

"Bil sem zaskrbljen, vendar je stisnil zobe in prebrodil to krizo. K sreči je bil tisti petek prost – imel je prost dan, kar mu je zelo pomagalo. Dominanto je odigral v polfinalu proti Nadalu, tako da je bil lahko optimističen pred finalom s Federerjem," je slovaškim novinarjem razlagal Vajda.

"Pričakoval sem, da bo imel veliko težje delo"

V finalu se je Noletu uspelo zbrati in brez večjih težav je premagal 34-letnega Švicarja. Dvoboj se je končal z izidom 6:4, 6:3. "Neverjetno lahko je dvignil raven svoje igre. Pričakoval sem, da bo imel veliko težje delo, glede na to, da je v skupinskem delu izgubil. Federer je deloval nervozno, Novak pa se zna za pomembne dvoboje bolje pripraviti," je povedal dolgoletni trener Đokovića in vrgel rokavico nasprotnikom svojega varovanca.

"Neverjetno je, da je Novak osvojil to lovoriko, čeprav ni igral na najvišji ravni. Njegovi nasprotniki se morajo vprašati, ali ga je sploh mogoče premagati, ko je v najboljši formi, glede na to, da je bil že zdaj najboljši. Novak je še vedno motiviran in želi še naprej izkoriščati svoj potencial," je na koncu povedal Vajda, ki je Đokovića pod svoje okrilje vzel leta 2006, pred dvema letoma pa se je ekipi pridružil še legendarni Boris Becker.

Ne spreglejte