Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
8. 6. 2014,
8.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Rafael Nadal Novak Đokovič OP Francije finale

Nedelja, 8. 6. 2014, 8.34

8 let

Nadal še devetič kralj Pariza, Đoković bo moral počakati

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Rafael Nadal je prišel še do devetega naslova na OP Francije, v finalu je tokrat s 3:1 v nizih izločil Novaka Đokovića, ki bo moral na premierno zmago v Parizu počakati še vsaj leto dni.

V finalu OP Francije sta se pomerila Rafael Nadal in Novak Đoković. To je bil njun že 42. medsebojni dvoboj. Dobil ga je 28-letni Španec, ki je že devetič osvojil OP Francije. Novak Đoković še vedno ostaja brez zmage na pariškem pesku in bo moral na naslednjo priložnost počakati še eno leto.

Uvodni niz je Novak Đoković začel zelo napadalno. Ta igra se mu je obrestovala v osmi igri prvega niza, ko je uspel narediti prvi "break" v dvoboju in povedel s 5:3. V naslednji igri je serviral za prvi niz, ki ga je po manjših težavah uspel dobiti in zasluženo povedel 1:0 v nizih.

V drugem nizu smo bili lahko priča več preobratom. Sprva je v šesti igri izgubil servis Nole in tako zaostajal s 4:2. Srb se ni pustil zmesti in takoj v naslednji igri nasprotniku odvzel servis in izid zmanjšal na 4:3, nato je svoj "break" potrdil in izenačil na 4:4. V drugem nizu je bila odločilna šele dvanajsta igra. Pri izidu 6:5 je Đoković serviral za izenačenje. Nadal je v tej igri začutil svojo priložnost in vršil pritisk na drugega igralca sveta. To se mu je obrestovalo in brez težav osvojil igro in izenačil na 1:1 v nizih.

Rafa je nadaljeval s svojo izvrstno igro in že takoj v uvodu tretjega niza odvzel servis Đokoviću, ki je bil videti vidno utrujen, Nadal pa je svojo igro le še stopnjeval. Ko je kazalo, da bo 28-letni Španec brez težav dobil tretji niz je prišla na vrsto sedma igra. Nole je imel v tej igri celo "break" žogico, ki je ni uspel izkoristiti. Španec je na koncu dobil to igro, v naslednji igri še enkrat odvzel servis nasprotniku in zasluženo slavil s 6:2 in povedel z 2:1 v nizih.

Nadal: Đoković si zasluži zmago v Parizu

V četrtem nizu je bila slika podobna kot v tretjem. Đoković je v uvodu četrtega niza s težavo prihajal do svojih iger, medtem ko jih je "kralj peska" dobival brez težav. Na vrsto je prišla šesta igra četrtega niza, kjer je Nadal izkoristil svojo prvo "break" žogo in povedel s 4:2. Ko je kazalo, da je Beograjčan, ki živi v Monaku, že v izgubljenem položaju, je v naslednji igri "udaril" nazaj. Nadalu je morda nekoliko padla koncentracija, Nole je to izkoristil in zmanjšal na 4:3. V naslednji igri je potrdil svoj "break" in izenačil na 4:4. V deseti igri odločilnega niza pa je prišlo do velikega presenečenja.

Pri izidu 5:4 je bil na vrsti za servis Đoković. In ko je kazalo, da bo Srb brez težav izenačil na 5:5, se je na koncu nekoliko zapletlo. Nadal je izkoristil že prvo zaključno žogico oziroma mu jo je podaril kar Novak sam, potem ko je storil dvojno napako in Rafa se je lahko zasluženo veselil svoje devete zmage na OP Francije. Novak Đoković bo svojo priložnost za prvo zmago na pariškem pesku iskal naslednje leto.

"Igrati proti Novaku Đokoviću je bil zame vedno velik izziv. Ta zmaga mi še toliko več pomeni, saj sem zadnje štiri dvoboje izgubil proti njemu. Novak si zasluži zmago v Parizu in prepričan sem, da ga bo enkrat osvojil. Ta zmaga je zelo čustvena zame, sploh po tem kar se je dogajalo na OP Avstralije. Rad bi se zahvalil vsem, ki so me v teh dneh podpirali," je bil zelo čustven po zmagi Nadal, ki so ga na zmagovalnem odru oblile solze sreče.

Ne spreglejte