Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
14. 5. 2014,
12.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Rafael Nadal OP Francije Rim

Sreda, 14. 5. 2014, 12.09

8 let

Nadal: Roland Garros še zdaleč ni edini turnir na turneji

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Rafael Nadal je v svoji karieri že sedemkrat dobil turnir v Rimu in si, kot sam pravi, v večnem mestu želi še naprej zmagovati. OP Francije zdaj ni pomembno.

Prvi igralec sveta je pred kratkim prispel v Rim, potem ko je konec tedna zmagal turnir serije masters v Madridu. Zanimivo, po tistem finalnem dvoboju je njegov trener Toni Nadal odkrito priznal, da si Nadal ni zaslužil te lovorike, ampak bi moral zmagati Kei Nišikori, ki ga je do osvojitve prve lovorike masters ustavila poškodba hrbta.

Teniška karavana gre dalje in najboljši teniški igralci in igralke že merijo moči v Rimu, kjer sta poleg Rafaela Nadala prisotna tudi Novak Đoković in Roger Federer.

Na Rim ima Nadal lepe spomine

"Ne vem, ali lahko rečem, da je Rim moj drugi dom, vendar pa vsekakor ne morem zanikati, da me na to mesto vežejo zelo lepi spomini. Lovorike, ki sem jih v preteklih letih osvojil tukaj, že kažejo tako," je uvodoma povedal Nadal, ki je v Rim prispel v ponedeljek, časa za kakovostni trening pa ni bilo veliko."Razmere tukaj so zelo spremenljive. V torek je deževalo, tako da nisem prepričan, koliko treninga bom lahko opravil. Kljub temu sem vesel, da sem lahko tukaj. Če pred tem dobro igraš in osvojiš predhodni turnir, potem na takšne težave lažje pozabiš."

Stvari se premikajo na bolje

Znano je, da 13-kratni dobitnik turnirjev za grand slam v bližnji preteklosti na peščenih igriščih ni kazal svojega najboljšega tenisa, kar je le še dodaten pritisk pred OP Francije, kjer je zmagal že osemkrat. "Ne razmišljam o OP Francije, trenutno želim biti pripravljen za turnir v Rimu. Roland Garros je zelo pomemben teniški dogodek, ampak še zdaleč ni edini na turneji in trenutno ne želim razmišljati o njem. Zdaj si želim le dobrih iger v Rimu, kjer sem skozi leta veliko dosegel. Če enkrat zmagaš turnir, potem veš, da ga lahko znova," je povedal 27-letni Španec, ki računa, da bo njegova igra v bližnji prihodnosti še napredovala.

"V Madridu so se začele stvari premikati na bolje, če primerjam s turnirjema v Monte Carlu in Barceloni. Zmagati turnir serije masters, sploh na domačem terenu, je vedno nekaj posebnega."

Nadal se bo v uvodnem srečanju pomeril s Francozom Gillesom Simonom.

Ne spreglejte