Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
7. 10. 2020,
10.24

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

1

Natisni članek

OP Francije Rafael Nadal

Sreda, 7. 10. 2020, 10.24

3 leta, 6 mesecev

Nadal ob dveh zjutraj o nevarnih razmerah v Parizu

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

1

Rafael Nadal | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Rafael Nadal je v srednih jutranjih urah odigral 100. tekmo na OP Francije. A Španec si ni verjetno nikoli predstavljal, da jo bo odigral v takšnih razmerah, te so bile po njegovem mnenju že zelo nevarne.

Nadalovo razmerje zmag in porazov na OP Francije je 100:98. | Foto: Gulliver/Getty Images Nadalovo razmerje zmag in porazov na OP Francije je 100:98. Foto: Gulliver/Getty Images Igrati pri 12 stopinjah Celzija …

Rafael Nadal je v četrtfinalu OP Francije igral proti Italijanu Janniku Sinnerju, premagal ga je po treh nizih – s 7:6 (4), 6:4, 6:1 – in v svojem jubilejnem 100. dvoboju na pariškem pesku dosegel 98. zmago. Nadal tako še vedno ostaja v igri za zmago na svojem 20. turnirju za grand slam. S tem bi se lahko na vrhu izenačil z legendarnim Rogerjem Federerjem.

Rafa je sicer bolj navajen sončnega in toplega vremena z domače Majorke kot pa jesenskega pariškega mraza, ko se temperature spustijo tudi do 12 stopinj Celzija. Španec ni bil najbolj zadovoljen z razporedom tekem, potem ko so na osrednjem igrišču Philippe Chatrier odigrali pet dvobojev.

Tudi malo številčnim gledalcem na tribunah ni bilo najbolj prijetno. | Foto: Gulliver/Getty Images Tudi malo številčnim gledalcem na tribunah ni bilo najbolj prijetno. Foto: Gulliver/Getty Images

"Ni prijetno končati ob 1.30"

Nadal in Sinner sta v torek na igrišče stopila šele ob 23.30, potem ko sta Diego Schwartzman in Dominic Thiem igrala pet ur, zatem je bil na sporedu še ženski četrtfinalni dvoboj. Na tribunah smo med drugim lahko videli premražene maloštevilne gledalce.

"Dvoboja ni prijetno končati ob 1.30 zjutraj. Težava je vreme. Preveč hladno je za igranje. Če sem iskren, je zelo hladno za igranje tenisa, kajne? Vem, da nogometaši igrajo v takšnih razmerah, ampak to je drugače. Oni se vseskozi gibljejo. Mi imamo prekinitve, tudi med odmori se ustavimo. To je šport, kjer je veliko prekinitev. Mislim, da je za telo nevarno, če igraš v takšnih razmerah," je po dvoboju tarnal najboljši igralec na pesku.

Rafael Nadal je kot majhen deček uspešno igral nogomet. To se mu vidi še danes.

Rafael Nadal | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images Takoj je videl, kam lahko to vodi

Rafael Nadal se je na glas spraševal, zakaj so na osrednje igrišče dali pet dvobojev. Menil je, da je bila ta poteza organizatorjev tvegana. "Takoj ko sem videl razpored, sem vedel, da obstaja možnost, da se dvoboji lahko zavlečejo. To se je tudi zgodilo. Trudil sem se, da ostanem potrpežljiv, sprejmem položaj takšen, kot je, in da ostanem pozitiven," je povedal 34-letni kralj peska, ki je novinarsko konferenco končal šele nekaj minut čez drugo uro zjutraj.

Nadalov nasprotnik v polfinalu OP Francije bo Diego Schwartzman. | Foto: Guliverimage/Getty Images Nadalov nasprotnik v polfinalu OP Francije bo Diego Schwartzman. Foto: Guliverimage/Getty Images

Ve, kaj lahko pričakuje proti razpoloženemu Argentincu

Njegov nasprotnik v finalu bo Diego Schwartzman, ki je po maratonskem dvoboju premagal Dominica Thiema. Igralca sta nazadnje igrala v Rimu, kjer je bil boljši Schwartzman.  Dvanajstkratni zmagovalec pariškega turnirja priznava, da bo to zanj velik izziv.

"Igral je neverjeten dvoboj proti enemu od najboljših igralcev, sploh na tej podlagi. Zagotovo bo samozavesten. Dva tedna zaporedoma … Igral je v finalu Rima in zdaj je tukaj v polfinalu. V Rimu me je premagal, kar pomeni, da bo zelo samozavesten. Tega se zavedam. Upam, da bom tako pripravljen, da bom odigral najbolje. To je najbolj pomembno. Imam dva dni, da se ukvarjam s stvarmi, pri katerih lahko še napredujem."

Diego Schwartzman
Sportal Hladen tuš za zmagovalca OP ZDA, Nadal pa se ni dal
Iga Swiatek
Sportal Poljakinja melje še naprej, Argentinka senzacionalno izločila tretjo nosilko

 

Ne spreglejte