Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
29. 12. 2014,
13.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Rafael Nadal OP Avstralije

Ponedeljek, 29. 12. 2014, 13.21

8 let

Nadal ne bo pozabil, ko so ga izžvižgali (video)

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Rafael Nadal, ki velja za enega najbolj trdoživih teniških igralcev na svetu, se je še enkrat dotaknil zadnjega OP Avstralije, kjer je preživljal najtežje trenutke v športni karieri.

Ljubitelji tenisa se bodo še zagotovo spomnili finalnega dvoboja v Melbournu, kjer sta se v finalu za veliko lovoriko pomerila Stanislas Wawrinka in Rafael Nadal. Španec, ki je imel težavo s poškodbo, je v enem izmed pogovorov priznal, da so bili to najtežji trenutki v njegovi karieri.

Nadal je bil pred finalnim dvobojem videti nepremagljiv, saj je še v polfinalu brez težav premagal Rogerja Federeja. Kazalo je, da bo še drugič v karieri osvoji turnir v deželi "tam spodaj". Na koncu se je zgodba popolnoma drugače razpletla. Rafa je zaradi bolečin v hrbtu vzel odmor, ob tem pa so ga avstralski navijači izžvižgali, saj so mislili, da želi iz ritma spraviti svojega nasprotnika. "Na turnirju OP Avstralije sem doživljaj najtežje trenutke v svoji karieri, prav tako pa sem zelo trpel tudi med dvobojem," je razkril Nadal, ki že ima zmago na OP Avstralije.

Dobil je celo tretji niz

Čeprav Stanislas Wawrinka do takrat proti Nadalu ni dobil niti enega niza,velja povedati, da je bil Švicar takrat v življenjski formi. To je dokazal že v četrtfinalu, ko je premagal Novaka Đokovića. To je priznal tudi Nadal. "Mislim, da je Wawrinka takrat igral na zelo visoki ravni, vendar tudi jaz nisem mogel pokazati vsega, kar je bilo zelo težko sprejeti. To so bili zelo težki trenutki zame, še posebno na igrišču, kjer tako rad igram," je še dodal 14-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam.

Kljub vsem težavam, ki jih je imel na igrišču, Nadal ni predal dvoboja. Vztrajal je do konca. Uspelo mu je celo zmagati tretji niz, vendar je bil Wawrinka premočan in se na koncu zasluženo veselil svoje prve lovorike na turnirjih za grand slam.

Ne spreglejte