Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 3. 2013,
7.44

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Rafael Nadal Indian Wells

Ponedeljek, 18. 3. 2013, 7.44

8 let, 5 mesecev

Nadal kralj Indian Wellsa: Vse skupaj je zelo čustveno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Španec Rafael Nadal je zmagovalec teniškega turnirja ATP z nagradnim skladom pet milijonov dolarjev v ameriškem Indian Wellsu.

V finalu je petopostavljeni Nadal premagal sedmega nosilca Argentinca Juana Martina Del Potra s 4:6, 6:3, 6:4 in tretjič po letih 2007 in 2009 zmagal na tem mastersu v Kaliforniji.

Del Potro je v polfinalu ugnal prvega igralca sveta Srba Novaka Djokovića, Nadal je bil boljši od Čeha Tomaša Berdycha. Za srbskega teniškega zvezdnika je bil ta poraz prvi po 14 zaporednih zmagah v letu 2013.

Za Nadala je bil današnji uspeh jubilejna 600. zmaga na dvobojih v karieri ter obenem tretja skupna turnirska v Indian Wellsu. Kljub uspehu pa je španski teniški zvezdnik, ki je dolgo prisilno počival zaradi poškodbe kolena, po posvetu z zdravniki odpovedal udeležbo na podobnem mastersu v Miamiju ta teden.

"Vse skupaj je zelo čustveno. Veliko se je zgodilo v teh sedmih mesecih in lepo je spet biti v zmagovitem ritmu in premagati tri igralce najboljše deseterice," je po prvem slavju na trdi podlagi po letu dni dejal Nadal.

Ne spreglejte