Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 3. 2013,
9.28

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Rafael Nadal Juan Martin del Potro Ben Stiller Madison Square Garden

Torek, 5. 3. 2013, 9.28

5 let, 2 meseca

Nadal je izgubil, a se že dolgo ni tako smejal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Španski teniški povratnik Rafael Nadal se že dolgo ni tako smejal. Čeprav je izgubil ekshibicijski dvoboj v New Yorku, je bil vesel, da je njegovo koleno zdržalo na trdi podlagi.

Še prejšnji teden je zatrjeval, da prihaja uvodni masters v Indian Wellsu ob nepravem času in da zaradi občasnih bolečin v levem kolenu ne bo tvegal z nastopi na hitri betonski podlagi v Kaliforniji. Teniška javnost je to sprejela z obžalovanjem, saj bi lahko po več kot sedmih mesecih občudovala turnir, na katerem bi se predstavil v druščini najboljših na svetu. Letos ga v Melbournu ni bilo, doslej pa je odigral le tri turnirje na peščeni podlagi. Dva je dobil, pri prvem v Čilu pa se je zataknilo v finalnem dvoboju. Ko pa je v finalu turnirja v Acapulcu ponižal rojaka Davida Ferrerja in mu prepustil le dve igri, je prejel najbolj primeren odgovor, da je pripravljen tudi na izzive na drugačnih podlagah.

Revijalni dvoboj v kultni newyorški dvorani Madison Square Garden je prišel še kako prav. Čeprav je izgubil z Argentincem Juanom Martinom del Potrom, ki je pred leti že trkal na vrata najboljše četverice na svetu, a nato padel v brezno poškodb, je po nastopu žarel od zadovoljstva. Bilo je 6:7 (4) in 4:6. "Srčno upam, da bo s kolenom v Indian Wellsu vse v redu. Vem, da ni še stoodstotno nared, a če mi že omogoča, da tečem za žogicami brez bolečine in me ne ovira pri gibanju, je že to velik napredek. To sem občutil v Acapulcu, kar mi je napolnilo samozavest," je dejal Rafael Nadal, ki si je na srečanju z visokim Argentincem privoščil tudi nenapovedan vložek, saj je združil moči z znanim ameriškim filmskim igralcem Benom Stillerjem, s katerim sta za trenutek odigrala igro dvojic z del Potrom in eno izmed mlajših pobiralk žogic. "Tako sem srečen, da je ponovno z nami in lahko igra. Upam, da bo kmalu povsem pripravljen," je dejal 24-letni Argentinec, ki je doslej v karieri z Nadalom na trdi igralni podlagi odigral šest uradnih dvobojev, razmerje pa je izenačeno (3:3). Če prištejemo še tiste na pesku, pa vodi "Rafa" s prepričljivih 7:3.

Pred dvobojem Nadala in del Potra sta se v prijateljskem obračunu pomerili še znanki z vrha svetovne jakostne lestvice. Serena Williams je s 6:4 in 6:3 odpravila Viktorijo Azarenko, ki na uradnih turnirjih v tem letu še ni doživela poraza (14 zmag), proti mlajši izmed sester Williams pa je od 13 dvobojev dobila le dva.

Ne spreglejte